Skigebieden

In Duitsland kan je op veel verschillende plekken genieten van wintersport al ben je op een aantal plekken niet altijd zeker van sneeuw. Toch kun je tegen de Oostenrijkse grens aan ook hoog gelegen skigebieden vinden.

Veel mensen kiezen voor hun wintersport Duitsland als bestemming om de mooie authentieke en gezellige dorpjes, iets wat in Frankrijk vaak niet het geval is. Verwacht hier dus geen grote appartementen complexen maar gezellige (familie) huizen en kleinere appartementen die voor schappelijke prijzen te huur zijn.

Verder heb je in het zuiden van Duitsland veel kleine en middelgrote skigebieden variërend van 7 tot 100+ km aan pistes en verschillende hoogtes.

Sauerland
Dichterbij huis, net over de grens vind je Sauerland waar twee bekende wintersportdorpjes liggen die vooral bij de Nederlandse wintersporters geliefd zijn. Winterberg wat op 580-840m ligt met zo’n 27km aan pistes en Willingen 584-810m met 18km. Winterberg is veruit de meest bezochte van de twee en daarom kan je daar ook meer drukte verwachten maar ook qua apres ski meer gezelligheid. Wellingen is minder druk en daarom ideaal voor gezinnen en senioren. Liefhebbers van langlaufen en andere winterse activiteiten naast skieen en snowboarden zijn goed op hun plek in beide dorpen, want er zijn gebieden speciaal voor langlaufers. Ook is er in Winterberg een bobsleebaan te vinden en vele skischansen.

Harz
Iets verder van Nederland, op 3 uur rijden vanaf de grens ligt het gebied Harz wat in de maanden December, Januari en Februari vrijwel zeker is van sneeuw. Het gebied is nog vrij onbekend bij het Nederlandse publiek en is ook nog niet overstroomd met massa tourisme.

Oost Bayern
In het oosten van Duitsland zijn nog twee kleinere skigebieden te vinden, beide tegen de grens van Tsjechie aan. Fichtelberg is een stadje wat nog net in Bayern ligt en heeft zo’n 16km aan pistes en is ideaal voor families met kinderen of beginners. Verder naar het zuiden maar nog steeds aan de grens met Tsjechie ligt het Bayerischen Wald, een gebied wat voor alle wintersporters goed toeven is, er zijn voldoende makkelijke en moeilijkere pistes, zo’n 31km in totaal en er zijn ook veel langlaufgebieden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in