Chili & Argentinië

Zuid-Amerika is als wintersportbestemming enorm in trek de afgelopen jaren. De in Chili en Argentinië gelegen skigebieden als Portillo, Valle Nevado of Las Leñas bieden een grote variatie aan pistes en mogelijkheden.

Hot stuff!
Altijd al van een vulkaan willen glijden? In Chili kan dit in de skigebieden Nevados de Chilan en Pucon, deze grenzen namelijk aan de vuurspuwende bergen. Wintersporten daar is niet geheel zonder risico, want de vulkanen zijn nog steeds zeer actief.

Winter in onze zomer
De seizoenen in Zuid-Amerika zijn precies omgedraaid in vergelijking met Europa. Als het hier hartje zomer is dan zijn de Zuid-Amerikaanse bergen bestrooid met sneeuw. Het winterseizoen duurt van eind juni tot begin oktober en is daarom ideaal om de zomer in Nederland te ontlopen. Profskiërs nemen gretig aftrek van de Zuid-Amerikaanse winter en trainen er regelmatig.

¿Hablas español?
In Chili en Argentinië moet je rekening houden met de typische Spaanse gewoontes. De lokale bevolking eet ’s avonds rond 21.30u en geeft zichzelf ruim de tijd voor een heerlijk middagdutje. Naast het skiën kun je er perfect je Spaanse taal ophalen en meer leren over de Latijnse cultuur. Misschien een mooie studiereis?

Wist je dat?

  • Helikopter skiën heel populair is in de Zuid Amerikaanse skigebieden?
  • De pistes in Las Leñas niet worden aangeduid met nummers, maar met namen van planeten?
  • Het skigebied Valle Nevado binnen een jaar is gebouwd en geïnspireerd is op het Franse Les Arcs?
  • De eerste skiliften in Portillo geopend zijn in 1949?
  • Je voor de reis naar Zuid-Amerika even goed moet checken welke vaccinaties je nodig hebt?
  • Onze koning en koningin wel eens op hun wintersportvakantie hebben gevierd in het Argentijnse Bariloche?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in