Landen

Wintersport is wereldwijd een sport dat door miljoenen mensen beoefend wordt. Het witte goud, de prachtige bergen en mooie pistes zorgen er voor dat steeds meer mensen een vakantie op wintersport overwegen. Tijdens de vakantieweken worden de skigebieden dan ook massaal bezocht en beleven de wintersportlanden topdrukte. In heel de wereld zijn er de afgelopen 50 jaar skigebieden ontstaan. 

Top 5 wintersportlanden bij Nederlanders zijn:

  1. Oostenrijk
  2. Frankrijk
  3. Italië
  4. Duitsland
  5. Zwitserland

Wintersport in Oostenrijk

Oostenrijk is bij de Nederlanders nog steeds de nummer 1 plek om heen te gaan voor een wintersportvakantie. De prachtige natuur, de Oostenrijkse tradities en talloze skigebieden bieden voor ieder wat wils. Lees hier meer over Oostenrijk als wintersportland.

Oostenrijk wintersportland

Wintersport in Frankrijk

Het meest bezochte skigebied van de wereld ligt in Frankrijk, namelijk la Plagne. Dit is niet gek, want wereldwijd is het skigebied erg populair bij wintersporters. Dit komt door de sneeuwzekerheid vanwege de hoge bergen, de oneindige mogelijkheden qua pistes en de heerlijke Franse keuken. Lees hier meer over Frankrijk als wintersportland!

Gletsjer Dôme de la Lauze

Wintersport in Italië

Genieten van de Italiaanse keuken in combinatie met de prachtige skigebieden in Italië. Italië staat in de top 3 meest populaire wintersportlanden van de Nederlanders. Ben jij benieuwd wat de meest populaire skigebieden van Italië zijn? Lees hier meer informatie over Italië als wintersportland!

Val Gardena

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in