Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Laatste kans om skigebied in Salzburgerland te redden: gemeenten moeten met voorstel komen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Skigebied Gaißau-Hintersee is de laatste 3 jaar regelmatig in het nieuws geweest. Het werd voor de tweede keer failliet verklaard in oktober 2019 en zou de rest van die winter dichtblijven. Vervolgens kreeg het in 2020 toch nieuwe eigenaren, maar bleef het evengoed nog lang gesloten. Gelukkig kon het gebied uiteindelijk toch nog open en sloot het skigebied de winter 2020/2021 zelfs af met nieuwe cijfers. Helaas lijkt het nu toch echt klaar voor het skigebied. De nieuwe eigenaar wil de liften slopen en geeft de gemeenten nog een laatste kans om het gebied te redden.

Einde in zicht voor skigebied Gaißau-Hintersee

Na verschillende reddingspogingen kwam het gebied in handen van Bernhard Eibl. Hij leek een toekomst voor skigebied Gaißau-Hintersee te zien, maar door verschillende haatcampagnes en pesterijen van voormalig werknemers heeft hij toch besloten het gebied te sluiten. Hij heeft de exploitatie van het kleine gebied in 2020 overgenomen en geprobeerd het weer nieuw leven in te blazen. Echter vielen zijn nieuwe werkwijze en bedrijfsprocessen niet in de smaak en zowel de toenmalige werknemers als Eibl en zijn familie werden overladen met pesterijen en haat. Medewerkers werden door (ex-)collega’s als verraders bestempeld en dreigden met hun ontslag. Uiteindelijk heeft Eibl daarom besloten het gebied definitief te sluiten en af te breken.

Burgemeester verrast

In Gaissau en Hintersee is men verrast door de aanvraag van de sloop van het gebied. De burgemeester van Hintersee, Paul Weißenbacher, zegt tegen de ORF dat het een ramp is voor de regio. “We zijn afhankelijk van het toerisme hier. Wij hebben geen industrie en grote bedrijven, we hebben altijd gedraaid op het toerisme en de wintersporters zijn daar een belangrijk onderdeel van”, aldus Weißenbacher.

Een laatste kans voor de gemeenten

Echter, nog niet alle hoop is vervlogen. De gemeenten Tennengau en Flachgau, die rondom skigebied Gaißau-Hintersee liggen, krijgen twee weken de tijd om met een voorstel te komen voor de verdere exploitatie van het skigebied. Eibl heeft deze deadline afgesproken met de burgemeester van Krispl-Gaißau. Het is nu aan de regio om te beslissen of en in welke vorm ze de toekomst van het skigebied veilig willen stellen. Als dat plan er niet komt, zet Eibl de sloop van de liften door.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in