Nieuwsalert per mail ontvangen

Kunstsneeuw productiekosten enorm hoog dit seizoen

De extreem zachte winter heeft voor veel skigebieden de kosten van kunstsneeuw enorm doen oplopen. De lager gelegen skigebieden zijn gedurende deze winter enorm zwaar getroffen. In het bijzonder skigebied Dachtstein – West. Alleen al in dit skigebied is er circa 2.5 miljoen euro uitgegeven aan kunstsneeuw. Normaal gesproken wordt dit bedrag gedurende de hele winter uitgegeven aan kunstsneeuw.

“Voor de toekomst heeft de productie van kunstsneeuw meer prioriteit dan het maken van modernere skiliften. Zonder sneeuw heeft het bouwen van moderne skiliften ook geen zin. “ aldus Georg Schobe, eigenaar van kabelbaan Annaberg (Tenngau). De skigebieden hebben tot nu toe al twee keer zoveel productie moeten draaien. Ondanks dit gegeven resulteerde dit in de helft minder sneeuwproductie dan normaal. De oorzaak hiervan is de warme temperatuur. 80 procent van alle pistes in Salzburg zijn momenteel bedekt door sneeuw in combinatie met kunstsneeuw. “We produceren direct kunstsneeuw wanneer de omstandigheden hiervoor optimaal zijn. Door de zachte winter moeten we de pistes op deze manier blijven onderhouden” aldus Michael Emberger.

De afgelopen twee jaar hebben de skigebieden in Salzburg circa 60 miljoen euro geinvesteerd in kunstsneeuw voorzieningen. Dit alles om de komende jaren de skigebieden te voorzien van gegarandeerde sneeuw.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in