Nieuwsalert per mail ontvangen

Kristallhütte uitgeroepen tot ’s werelds beste skihut

KristallhütteDe Kristallhütte, op 2.147 meter hoogte midden in het gebied Hochzillertal-Kaltenbach is voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot ’s werelds beste skihut volgens Skiresort.de. Zij reiken elk jaar de Skiresort-Award uit voor onder andere de categorie “weltbeste Skihütte”.

Naast de Kristallhütte is ook het skigebied Ski-optimal Hockzillertal-Kaltenbach in de prijzen gevallen. Het skigebied met 88 kilometer aan pistes is voor 2013 op de tweede plaats geëindigd van de tien beste skigebieden ter wereld. Ook de Wijnkelder van de Wedelhütte in Hochzillertal-Kaltenbach viel in de prijzen. Naast dat de wijnkelder de hoogste wijnkelder van Oostenrijk is op 2352 meter hoogte, is hij ook verkozen tot beste wijnkelder van de wereld. Ook al bevindt zich de wijnkelder in de kelder, het uitzicht vanuit de kelder en de Wedelhütte op de Zillertaler bergen is adembenemend.

7aba2d1cbcNu terug naar de Kristallhütte, want dit is geen gewone berghut. Vergeet de aprés-ski muziek en de curryworst met patat. Hier vind je alleen maar ontspannen klassieke muziek, coole jazz of live DJ-sets. Het restaurant bestaat uit een showkeuken met alleen maar gastronomische gerechten en daarnaast worden de gerechten alleen maar bereid met regionale producten met de beste kwaliteit.

De Kristallhütte heeft een terras met een 360-graden panoramaview, bar, waterbedden en vele zachte ligstoelen bedekt met schapenvellen. Mocht je nog niet genoeg uitgerust zijn, kan je in één van de acht panoramische dubbele kamers of één van de zeven iglo-suites verblijven. Nadat de laatste skilift is gesloten kan je hier genieten van de hemelse rust en na het viergangendiner helemaal tot rust komen in de bergsauna. Niets voor niets is de Kristallhütte uitgekozen tot ’s werelds beste skihut.

Kristallhütte

Bron: Skiresort.de

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in