Nieuwsalert per mail ontvangen

Kou afgelopen weekend minder heftig dan verwacht

Wintersportredacteur

Koude temperaturen stonden veel wintersporters te wachten afgelopen weekend. In zowel Oostenrijk als Zwitserland en Italië werden er temperaturen tot ver onder de 0 graden voorspeld. De kou bleek door de zon echter allemaal wel mee te vallen gelukkig.

Goed gewaarschuwd

Wintersporters die het weer de afgelopen week goed in de gaten hadden gehouden, wisten dat ze konden rekenen op temperaturen ver onder de 0 graden. Goed voorbereid en wel waren ze klaar om te kou te trotseren. Hoewel het ook echt wel koud was afgelopen weekend, waren velen tevreden met de weersomstandigheden. In sommige gebieden was het -15 graden, maar de zon scheen en veel skiërs hadden zich goed voorbereid door zich warm te kleden.

Kou niet onderschatten

Mede door de zon en de vele waarschuwingen konden wintersporters goed omgaan met de lage temperaturen op de pistes. Wel adviseert men komende dagen nog steeds goed op te letten met de kou. Houd rekening met alcohol in je lichaam en de wind op de pistes. Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam veel sneller afkoelt en door de wind op de pistes kan het twee keer kouder aanvoelen dan dat het is op dat moment.

Echt koude dagen komen nog

Vandaag is de eerste echt koude dag trouwens aangebroken. Het kwik daalt tot onder de -20˚C. De eerste bochten voelden vanochtend dan ook zeer koud aan. Gelukkig zijn we goed aangekleed!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in