Nieuwsalert per mail ontvangen

Kostelic beschuldigt FIS voorzitter Russi van ontwerpfout Sochi

Ante Kostelic, vader en coach van alpineskiër Ivica Kostelic, is er zeker van dat Bernhard Russi een constructiefout heeft gemaakt toen hij de Olympische afdaling van Sochi 2014 vormgaf. Drie topskiërs ondergingen na afloop van de generale repetitie voor de Olympische Spelen een knieoperatie. Volgens Kostelic is de megajump die in het parcours in Sochi verweven zit de oorzaak van alle deze blessures. Het landingsgebied zou te vlak zijn, waardoor de klap op de knieën bij de landing te groot wordt om op te kunnen vangen. 

Bode Miller, Ivica Kostelic en Beat Feuz zijn de topskiërs die na afloop van de race in Sochi het ziekenhuis gedwongen moesten bezoeken vanwege knieproblemen. De laatstgenoemde ligt op het moment nog in het ziekenhuis met een flinke ontsteking in het kniegewricht.

Kostelic wijst met zijn vinger naar Bernhard Russi als veroorzaker van dit blessureleed. Russi is voorzitter van het FIS Alpine Committee en verantwoordelijk voor het ontwerp van de Olympische afdaling. De afdaling bevat een waanzinnige sprong, waar de skiërs wel 70 meter ver vliegen. Normaal gesproken moet dat geen problemen geven, maar volgens Kostelic is de landing veel te vlak. Als Russi de landing steiler had gemaakt, waren de operaties niet nodig geweest.

“Er zijn bij de FIS naast Russi vele anderen die in het verleden fouten hebben gemaakt”, aldus Kostelic. De vader van de World Cup skiër is van plan een boek uit te brengen waarin de zondes van de FIS functionarissen gedetailleerd beschreven worden.

Bron: Blick

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in