Nieuwsalert per mail ontvangen

Te koop: nog te ontwikkelen skigebied met gigantische potentie

De afgelopen tijd zagen we weer enkele skigebieden te koop staan. Maple Valley bijvoorbeeld, dat voor 850.000 euro gekocht kan worden. Of Blacktail Mountain, voor 3,5 miljoen euro. Dit keer hebben we er weer eentje. Het verschil met de andere skigebieden: dit skigebied is nog helemaal geen skigebied.

Nieuw skigebied

Het gebied dat te koop staat is de Battle Mountain Ranch. Een gebied van zo’n 19 vierkante kilometer dat tussen de populaire skigebieden Vail en Beaver Creek ligt. Battle Mountain ligt op 26 minuten van Vail en 28 minuten van Beaver Creek en biedt grote potentie om er een toeristisch oord van te maken. Een van de concepten die nu op tafel ligt voor de regio is het concept van een skigebied.

De bergen bieden prachtige mogelijkheden voor alle soorten van skiën. Je kunt er een backcountry resort van maken, maar ook skiliften kunnen er gebouwd worden om er een ‘standaard’ skigebied van te maken. Op dit moment is er bijvoorbeeld al CAT-skiing mogelijk, maar wat de nieuwe eigenaar er van maakt hangt dus van de persoonlijke voorkeur af.

Een uitgetekend concept inclusief skiliften.

Enkele feitjes:
– Jaarlijkse sneeuwval: 8,6 meter
– Hoogte skigebied: 2.453m – 3.337m
– Te gebruiken grond als skigebied: 273 hectare

Jaarbestemming

Black Mountain Ranch is niet alleen in de winter een potentiële topbestemming. Ook voor de zomer is het terrein geschikt voor allerlei activiteiten. De investeerder kan daarom het gebied het hele jaar door als toeristische trekpleister neerzetten. Daarvoor hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden, want ook de omliggende gebieden Vail en Beaver Creek zijn gedurende zomer én winter populair.

Aardige investering

Heb je nog wel wat geld op de bank staan en lijkt het je wat om een eigen skigebied te ontwikkelen van het begin af aan, dan is dit je kans. Je moet echter wel wat geld meenemen. Volgens Unoffical Networks moet je 19,5 miljoen dollar ophoesten om het land te kopen. Daarbovenop komen dan nog de kosten voor het ontwikkelen van het skigebied.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in