Nieuwsalert per mail ontvangen

Komend weekend opent Oostenrijk 2 skigebieden

Terwijl wij hier met een herfststorm onder een deken met warme chocolademelk zitten, zijn de weersomstandigheden in de Alpen winters. Goed nieuws voor de Pitztaler Gletscher en de Stubaier Gletscher, want deze skigebieden openen dit weekend hun deuren. Met veel vreugde delen zij foto’s en video’s met winterse beelden. Als de omstandigheden koud genoeg blijven kun je dus dit weekend weer heerlijke bochten draaien op de gletsjers. Stap jij vrijdag in de auto?

Vorige week kwamen wij al met het nieuws dat de gletsjer van Sölden zijn deuren geopend had. Geweldig nieuws dat heel positief is ontvangen bij onze bezoekers. Niet gek gezien de condities, want die zijn echt prachtig. Dit bericht gemist?

In Sölden start vandaag het skiseizoen

Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

Dit weekend is het zover, want zaterdag 16 september gaan vanaf 8.30 uur een aantal liften op de Stubaier Gletscher en Pitztaler Gletscher open. Dit betekent dat er weer geskied kan worden en de gebieden laten graag zien hoe heerlijk het er is op dit moment. Wij hebben het wintergevoel dan ook echt te pakken ,want de weerberichten over sneeuwval in de Alpen brengen ons helemaal in de stemming. Dit zorgt niet alleen voor mooie beelden, maar ook voor een geweldige seizoensstart!

Opening Pitztaler Gletscher

Bekijk onderstaande bericht die wij tegenkwamen op Instagram. Heerlijk!

Opening Stubaier Gletscher

Ook op de Stubaier Gletscher werden jaloersmakende beelden gemaakt.

Skiën op de Pitztaler Gletscher

De eerste bochtjes van het seizoen kunnen zaterdag gedraaid worden bij de Wildspitzbahn. In het totaal zal er 3 kilometer aan pistes worden geopend. Hier kunnen de ski’s elke dag van 8:30 uur tot 14:00 uur worden ondergebonden. Er zal dus genoeg tijd zijn om de nodige kilometers te maken en helemaal in vorm te komen voor het seizoen van 2017/2018.

Foto Pitztaler Gletscher 8 september 2017

De Stubaier Gletscher

De basislaag sneeuw voor het seizoen van 2017/2018 is gelegd. Vanaf zaterdag zijn piste nummers 7 en 9 weer geopend om van mooie afdalingen te kunnen genieten. Om deze pistes te kunnen bereiken zijn de Gamsgartenbahn, Rotadl en Daunferner geopend. Verder is nog de Eisgratbahn I en II geopend. Je kunt echter maar tot 15:00 uur op de Stubaier Gletscher skiën, hierna worden de pistes gesloten.

Foto Stubaier Gletscher 13 september 2017

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in