Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Komend seizoen laatste World Cup in Lake Louise

Lake-Louise

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Aankomend winterseizoen 2022/2023 zal de laatste keer zijn dat de World Cup in Lake Louise zal plaatsvinden. In het Canadese skigebied wordt nog één keer een wereldbekerwedstrijd georganiseerd. De reden van het afscheid is niet helemaal duidelijk. Er zijn verschillende speculaties, maar het enige dat met zekerheid gezegd kan worden is dat Lake Louise gaat stoppen als World Cup locatie.

World Cup in Lake Louise

Al sinds 1980 is er een World Cup wedstrijd in het Canadese Lake Louise. De onderdelen die in dit gebied georganiseerd worden zijn de Super G en de afdaling. Dit is voor zowel de mannen als de vrouwen. Een mega-organisatie die niet veel andere skigebieden op zich nemen. Maar helaas zal het aankomende seizoen de laatste keer zijn dat de wereldbekerwedstrijd hier plaats vindt. Deze historische pistes zullen voor altijd herinnerd worden, omdat het elk jaar zorgde voor een spektakel in de World Cup.

De laatste wedstrijden zullen zijn van 25 tot 27 november 2022 – dan gaan de heren de afdaling en Super G skiën. De vrouwen zijn van 2 tot 4 december 2022 aan de beurt. Het gehele overzicht aan data voor de wereldkampioenschappen alpineskiën kan je hier bekijken.

Redenen voor de laatste wereldbekerwedstrijd

De directeur van ÖSV Alpine, Herbert Mandl bevestigde aan Laola1 dat dit het laatste jaar zal zijn voor de wereldbekerwedstrijd in Lake Louise. Maar waarom gaat het skigebied niet door met de organisatie van de World Cup? De redenen hiervan zijn niet helemaal duidelijk. Het zou kunnen dat het komt door de problemen die er zijn met het Nationale Park Banff (waar het skigebied Lake Louise in ligt). Daarnaast gaan er speculaties dat de World Cup in Lake Louse niet meer rendabel is voor het skigebied.

Mandl hoopt dat er een andere locatie voor de wereldbekerwedstrijd in Canada is die de wedstrijd kan overnemen. “Ik denk wel dat Canada de handen uit de mouwen zal steken om er samen met andere gebieden, zoals Panorama, voor te zorgen dat zij een World Cup kunnen blijven organiseren.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in