Nieuwsalert per mail ontvangen

Kleine sneeuwdump voorspeld aankomend weekend

Het kwik loopt vandaag zelfs op tot boven de 30 graden en het warmterecord van gisteren is net niet verbroken. Als je op dit moment naar buiten kijkt denk je dus waarschijnlijk nog niet aan de winter, maar daar gaat snel verandering in komen. Aankomend weekend is dit beeld compleet anders. Niet alleen in Nederland, maar ook in de Alpenlanden. Het gaat namelijk weer winters worden boven de 2.000 meter grens. Er wordt zelfs gesproken over een kleine sneeuwdump!

Ja, je leest het goed. Er komt dit weekend een neerslagfront over de Alpen heen die onder andere in het Zillertal en Zell am See – Kaprun voor sneeuwval gaan zorgen. Weg groene weides, hallo witte wereld. De laatste sneeuwval onder de 2.000 meter grens hebben wij op 10 augustus gesignaleerd en die werd uiteraard met veel plezier ontvangen door onze volgers. Op de gletsjers sneeuwt het uiteraard regelmatig in de zomermaanden, dus daar is sneeuwval meer regel dan uitzondering. Vandaag is het nog stralend weer in de Alpen, maar richting het weekend komen daar steeds meer wolken bij kijken. Vrijdag kan de eerste neerslag gaan vallen en zaterdag en zondag verandert de neerslag van regen in sneeuw. 

Door de stuwing uit het noorden kunnen veel gebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië gaan rekening op een kleine sneeuwdump. De sneeuwgrens schommelt naar alle waarschijnlijkheid rond de 2.000 meter grens en kan af en toe zelfs nog lager uitvallen. De skiliften kunnen zich weer gaan opmaken voor kou en dat is niet verkeerd zo in de aanloop naar het nieuwe winterseizoen. Waar het dan precies gaat sneeuwen? Dankzij de beelden van Bergfex/ZAMG en de sneeuwverwachting van Snowplaza kunnen wij voorspellen dat er op de toppen het volgende gaat vallen:

Oostenrijk:
– Zell am See – Kaprun: 30 cm
– Zillertal: 25 cm
– Gasteinertal: 20 cm
– Pitztal: 15 cm
– St. Anton am Arlberg: 15 cm
– Ötztal: 15 cm
– Stubaital: 15 cm

Frankrijk:
– Chamonix: 25 cm
– Espace Killy: 25 cm
– Paradiski: 20 cm
– Les Trois Vallées: 15 cm

Zwitserland:
Les Quatre Vallées: 30 cm
Jungfrau Region: 30 cm
Zermatt: 30 cm
Lötschental: 20 cm
Saas-Fee: 20 cm

Italië:
– Breuil-Cervinia: 25 cm
– Monte Rosa: 25 cm
– Courmayeur: 20 cm
– Valgrisenche: 20 cm

Dit bovenstaande lijkt ongelofelijk veel, maar toch lijken verschillende weerplatformen het erover eens te zijn dat het wit gaat worden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande weerkaarten van Bergfex. Dit is wat er voor zaterdag op de planning staat in Oostenrijk en Zwitserland.

schermafbeelding-2016-09-13-om-13-24-58schermafbeelding-2016-09-13-om-13-24-25

Zoals je van ons kunt verwachten houden we jullie op de hoogte van de sneeuwval dit weekend. Alleen de gedachte eraan doet me nu al een beetje afkoelen. En gelukkig maar, want we hebben geen airco hier.

Op wintersport met een privé kok?

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in