Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kitzbühel krijgt groen licht voor Hahnenkamm-Rennen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Over twee weken staat Kitzbuhel weer in het teken van de spectaculaire Hahnenkamm-Rennen. Elk jaar is het weer spannend als de jury de sneeuwcondities gaat opnemen, want naar aanleiding hiervan wordt bepaald of de voorbereidingen voor de wedstrijd in gang gezet kunnen worden. Positief nieuws voor het skigebied, want de FIS World Cup jury heeft groen licht gegeven. 

“Ik heb de afgelopen dagen heel slecht geslapen”, bekent Michael Huber, President van de Kitzbuheler skiclubs en tevens chef van de wedstrijd. Vanaf vandaag is daar een einde aan gekomen, want de jury heeft overal goedkeuring voor gegeven wat betekent dat alles in gang gezet kan gaan worden. Alle pistes zijn in perfecte condities, alleen de Hausbergkante moet nog verbeteren. Ondanks deze onzekerheid vertrouwen de mensen van de organisatie op het weer. Er komt nog een hoop sneeuw aan waardoor het complete parcours in goede condities is. Kitzbühel zit elk jaar in spanning, omdat zij met hun 760 meter hoogte een van de laagst gelegen Wereld Beker parcours hebben.

De Hanenkamm-Rennen vinden dit jaar plaats van 22 t/m 24 januari 2016. Een spectaculair evenement waar jaarlijks duizenden toeristen naar afreizen om het spektakel te kunnen aanschouwen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in