Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kitzbühel komt met concrete plannen om energie te besparen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In de meeste skigebieden is er nog veel onzekerheid over het komende winterseizoen 2022/2023. De energiekosten zijn gestegen en dat is voor alle skigebieden een uitdaging. Er is al flink nagedacht over eventuele energiebesparende maatregelen, maar tot nu toe zijn er alleen concrete uitspraken gedaan over de skipasprijzen. Kitzbühel is het eerste skigebied dat de beslissingen openbaar maakt over hoe ze energie gaan besparen.

8 tot 10 % energie besparen in Kitzbühel

De CEO van de Bergbahn-Kitzbühel, Anton Bodner, doet duidelijke uitspraken bij Tiroler Tageszeitung. Elk skigebied moet energie besparen en het wordt volgens hem zeker geen ‘normale’ winter, maar energie besparen is niet nieuw in Kitzbühel. Al meer dan twee jaar is er naar opties gezocht om kosten te besparen. Het doel in dit skigebied is om 8 tot 10 procent aan energie te besparen. Belangrijk daarbij is dat dit maatregelen zullen zijn die wintersporters nauwelijks merken.

De energiemaatregelen in Kitzbühel

Om 8 tot 10 procent aan energie te besparen in Kitzbühel, zullen de volgende veranderingen komend seizoen worden doorgevoerd:

  • Minder kunstsneeuw op de pistes. De afgelopen jaren heeft men sommige pistes dubbel besneeuwd, dat zal dit jaar niet gebeuren.
  • Daarnaast wordt er flexibel gekeken naar de openingstijden van de liften en pistes. Het seizoen wordt bijvoorbeeld niet uitgebreid tot het voorjaar van 2023. Bij deze beslissingen wordt er voornamelijk gekeken naar de vraag van de wintersporters.
  • Dit gaat men ook doen met bepaalde faciliteiten. Zijn er weinig wintersporters, dan kan het zijn dat sommige faciliteiten eerder of helemaal sluiten. Boder laat weten: “Het gaat daarbij vooral om liften aan de rand van het skigebied.”
  • Nachtskiën kan dit jaar niet in Kirchberg.
  • Op de Gaisberg, waar normalerwijs het nachtskiën is, reduceert men het piste-aanbod. De afgelopen jaren waren er altijd twee afdalingen mogelijk, de racepiste en de publiekspiste. Dit jaar wordt de racetrack als enige besneeuwd en komen er omleidingen voor de steile stukken. Op deze manier kunnen skiërs van alle niveau’s deze afdaling maken.

Lees ook: ONDERZOEK: zoveel energie verbruiken Oostenrijkse liftmaatschappijen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in