Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kind viel 8 meter uit stoeltjeslift in Duits skigebied

Skilift gesloten

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zondagmiddag gebeurde er een ongeluk bij de combinatielift Alpspitzbahn in het Duitse Nesselwang. Een 7-jarig kind is daar uit de skilift gevallen, omdat de beugel niet wilde sluiten. De jongen viel zo’n 8 meter naar beneden op de skipiste.

Ongeluk in Nesselwang

Volgens het onderzoek van de politie gebeurde het ongeluk in de combinatielift Alpspitzbahn in skigebied Nesselwang in Duitsland. Zondag in de namiddag stapten de moeder en de 7-jarige samen in de skilift. De beugel van de stoeltjeslift wilde echter niet sluiten. De moeder heeft het kind nog geprobeerd vast te houden, maar hield dit niet lang vol. De jongen viel op een ongelukkig moment uit de skilift. De jonge wintersporter stortte zo’n 8 meter naar beneden. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De Alpenpolitie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Met helikopter naar ziekenhuis

Verschillende ski- en bergreddingsdiensten kwamen in actie om de jongen te helpen. Ter plaatse werd hij geholpen en vervolgens is het kind voor meer hulp naar het ziekenhuis gevlogen. Gelukkig liep de jonge wintersporter alleen lichte verwondingen op.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in