Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kind valt uit stoeltjeslift in Fieberbrunn en ‘dader’ vlucht

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een 6-jarig kind is gisteren in de namiddag uit een stoeltjeslift gevallen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. De jonge wintersporter viel vijf meter naar beneden nadat een onbekende wintersporter de beugel van de lift te vroeg had geopend. Het kind raakte lichtgewond en de ‘dader’ heeft zich niet meer gemeld.

Kind valt uit stoeltjeslift in Fieberbrunn

Rond 13.20 uur ging een 6-jarige Duitse jongen met zijn skiklasje en skileraar in de 4-persoonslift Lärchfilzen omhoog in Fieberbrunn. Het kind zat samen met een onbekende volwassene in de lift. Andere kinderen uit zijn skiklasje en zijn skileraar zaten in de stoeltjes achter hem. Ongeveer 15 meter voor het einde van de lift opende de onbekende wintersporter de beugel van de lift, waardoor het kind uit de stoeltjeslift in Fieberbrunn viel. Hij stortte vijf meter naar beneden op de met sneeuw bedekte grond. Gelukkig raakte de jonge wintersporter hierbij maar lichtgewond in zijn gezicht. Met een sneeuwscooter werd de geschrokken jonge skiër naar zijn opa in het dal gebracht.

Getuigen gezocht

Van de volwassen wintersporter is na het voorval niets meer vernomen. Hij vervolgde zijn weg omhoog met de skilift en is niet meer gezien. De politie vraagt nu om getuigen van het ongeluk en ook wordt de onbekende man opgeroepen om zich bij de politie te melden. Volgens officiële regels is hij namelijk ‘gevlucht’ na een ongeluk, zonder hulp te verlenen. Als je meer weet kun je bellen naar de politie van Erpfendorf: +43 59133 7201.

Doorskiën na een ongeluk: zo kun je gestraft worden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in