Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kijk live: Alternatieve Elfstedentocht Weissensee nu bezig

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is eindelijk zover! Na twee afgezegde toertochten kan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee vandaag voor het eerst dit jaar gereden worden. Vanochtend in het donker zijn de eerste deelnemers gestart om 100 of 200 km te schaatsen. Je kunt live meekijken!

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

De aanloop naar het evenement was lastig dit jaar met verse sneeuw en wisselende temperaturen. Om deze redenen zijn de eerste toertochten op de Weissensee vorige week afgelast. Er lag te veel water op het ijs, waardoor starten onveilig zou zijn. Dit weekend is er alles aan gedaan om het ijs goed te krijgen, met positief resultaat. De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee is namelijk op dit moment aan de gang. 1000 deelnemers zijn vanochtend van start gegaan en de laatste ronde voor de deelnemers gaat vandaag om 18.00 uur in. Er wordt dus de hele dag geschaatst op de Weissensee.

Verdere toertochten staan gepland voor:

  • 1 februari 2023
  • 3 februari 2023

Kijk live mee!

Ben je niet in de buurt van de Weissensee op dit moment en wil je wel meegenieten? Dan kun je via de webcams en livestreams de hele dag live kijken naar de tocht. Het weer is prachtig boven het dichtgevroren meer, dus meekijken is zeker geen straf! Alle livestreams vind je op de website.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in