Nieuwsalert per mail ontvangen

Kerstmarkten Duitsland weer in aantocht!

bron: kerstmarkt.com

De winter is in aantocht en dat betekent dat de kerstmarkten in Duitsland ook weer in het zicht beginnen te komen. Jaarlijks trekken duizenden Nederlandse toeristen richting de steden om op zoek te gaan naar kerstspullen voor onder de kerstboom. Kerstmarkten Duitsland zijn weer in aantocht en daarom zetten wij de leukste steden met kerstmarkten in Duitsland even op een rij.

De kerstmarkt wordt in Duitsland Weihnachtsmarkt genoemd en is bij de Nederlanders erg populair vanwege de enorme hoeveelheid standjes en de sfeer die het met zich mee brengt. Marktmensen verkopen hun spullen in kleine stalletjes en de horeca gelegenheden verkopen producten uit de regio. Specialiteiten als Gluhwein, gebraden worsten en specialistische bieren zie je in overvloed aanwezig. De traditionele kerstmarkten zijn in Duitsland rond het jaar 1434 in Dresden ontstaan en heeft zich flink uitgebreid. Nu zijn bijna alle grote steden in Duitsland voorzien van een markt en worden de steden in november en december omgetoverd tot een grote winterse belevenis. De plaatselijke bevolking maakt zich dan ook elk jaar weer op voor een enorme toestroom van toeristen.

Hierbij een korte opsomming van populaire kerstmarkten in Duitsland.

Veel kerstmarkten openen hun deuren van 21 november 2014 en zullen sluiten vlak voor de kerst op 23 december 2014. Wanneer je een kerstmarkt wilt bezoeken is het te adviseren om meerdere dagen heen te gaan. Veel mensen combineren dan ook een weekendje weg of stedentrip met een bezoek aan een kerstmarkt.


Kerstmarkten

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in