Nieuwsalert per mail ontvangen

Kennismaken met off-piste tijdens Poederbaas Freeride Festival

Al de hele winter is er sprake van een zeer gevaarlijk en instabiel sneeuwdek, wat heeft geleid tot een zeer hoog aantal lawinedoden. Het off-piste skiën en snowboarden wordt echter alsmaar populairder. Helaas wordt deze tak van de sporten te vaak beoefend zonder de benodigde kennis en ervaring. Gelukkig kun je van 11 tot 15 maart tijdens het Poederbaas Freeride Festival onder redelijk ‘veilige’ omstandigheden kennismaken met het freeriden.

Het Poederbaas Freeride Festival 2015 in een evenement gericht op zowel beginnende als ervaren freeriders en vindt plaats in Goldeck, Oostenrijk. Gedurende vier dagen worden er clinics, een fotoshoot, twee wedstrijden en feesten georganiseerd. De organisatie verwacht 200 deelnemers, waarvan een deel gaat strijden om de titel ‘Poederbaas 2015’.

Veilig off-piste
Dat off-piste rijden altijd een risico met zich meebrengt, werd onlangs duidelijk in de Swatch Freeride World Tour toen Julien Lopez in een lawine terechtkwam. Toch doet de organisatie zijn uiterste best om de freeride week zo veilig mogelijk te laten verlopen. Behalve dat er is gekozen voor relatief eenvoudig off-piste terrein vindt het evenement plaats onder de begeleiding van gekwalificeerde berggidsen uit het lokale skigebied van Goldeck. Voorafgaand aan elke wedstrijd bepaalt het team van experts of het veilig is om te starten en ook tijdens de wedstrijd zijn zij overal te vinden voor eventueel benodigde assistentie.

Battle of the Lowlands
Neem je deel aan de freeride wedstrijd, dan kun je strijden voor je vaderland. Er wordt namelijk een apart klassement opgemaakt om te zien welk land het echte freeride land is. Zijn het de zuiderburen of toch de bazen uit ons eigen kikkerlandje?

De ERU Kaaskop van 2015
Voor de freestylende freeriders onder de deelnemers is er een speciale kicker opgenomen in het wedstrijd terrein, de ‘ERU Prestige Kaasplank’. Degene met de beste trick van het event mag zich daarom ook de ERU Kaaskop van 2015 noemen en neemt een unieke freeride helm mee naar huis.

Poederbaas Freeride Competition 2014

De te winnen ERU helm. (Foto: Bart van der Putten)

De hoofdprijs: een Heliski trip naar Canada
Lijkt het je wat om naar Canada te gaan voor ongeveer negen helidrops per dag? Dan kan het geen kwaad om je in te schrijven voor het Poederbaas Freeride Festival. De winnaar van de freeride wedstrijd vertrekt voor een helitrip van CMH Benelux naar Canada voor poederbochten in de bossen van de Canadese Rocky Mountains.

CMH heliskiing - copyright CMH Benelux

CMH Heliskiing in Canada (Foto: CMH Benelux)

Inschrijven
De inschrijving loopt via de website van het Poederbaas Freeride Festival, waar je ook alle informatie vindt over het event. Voor € 300,- verblijf je vier nachten in een accommodatie met zwembad, krijg je een skipas voor het gebied van Goldeck en ben je uiteraard ingeschreven voor de activiteiten tijdens het festival.

Poederbaas Freeride 2014

Sanne de Jong tijdens de Poederbaas Freeride 2014 (Foto: Bart van der Putten)

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in