Nieuwsalert per mail ontvangen

Karinthie en Salzburg strijden om Mölltaler Gletsjer

De discussie over uitbreiding van de Mölltaler Gletsjer op de grens van Salzburg en Karinthie is nog steeds gaande. Na lange debatten om de plannen naar de Salzburg kant te krijgen, wordt er nu gesproken over een miljoenproject aan de Karinthie kant. Een investeerder heeft laten weten 60 miljoen euro te willen investeren in een nieuw hotel. Door de komst van dit hotel moet er een nieuw natuurreservaat aangelegd worden om de extra piste naar het hotel aan te kunnen leggen.

Een deel van de regering was bij elkaar geroepen door de deelstaatregering in Klagenfurt om over de plannen te debatteren, maar dit was zonder succes. De onderhandelingen zullen waarschijnlijk nog weken of maanden gaan duren.

 

Er wordt al jaren gedabetteerd over de herontwikkeling van het Wurtenkees aan de Karinthische kant. De Mölltaler Gletsjer is namelijk gelegen in de buurt van de top van Schareck, dat vrijwel direct gelegen is aan de rand van Nationaal Park Hohe Tauern. De afgelopen jaren waren er voornamelijk discussies over de aanvullende ontwikkeling om een spoortunnel aan te leggen aan de Gastein kant. Nu gaan de discussies voornamelijk over Karinthie.

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in