Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kans op grote verkeershinder door protesten volgende week in Duitsland

files voorkomen door vroeg vertrekken

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Voor volgende week zijn er protesten van de agrarische sector en de Duitse spoorwegen aangekondigd in Duitsland. Ga je op pad naar de sneeuw om te wintersporten? Dan is het handig om vooraf goed de route te checken. Het kan zomaar zijn dat er verkeershinder op de weg of in het treinverkeer ontstaat.

Protesten van de boeren in Duitsland

De agrarische sector heeft plannen om te demonstreren tegen de bezuinigingsplannen in Duitsland. Ondanks compromis van de overheid wil de Duitse Boerenbond toch vasthouden aan het geplande protest. Met dit protest willen ze zoveel mogelijk aandacht trekken en verschillende actiegroepen hebben aangegeven het openbare leven plat te willen leggen. Wat dit precies inhoudt is niet bekend, maar waarschijnlijk zal er wel verkeershinder ontstaan op grote wegen. De kans is namelijk aanwezig dat de actiegroepen (snel)wegen blokkeren. De boeren plannen acties in het hele land.

Bij Nu.nl kun je meer lezen over de oorzaak van de protesten in de agrarische sector ›

Staking Duitse Bahn

Ook de treinsector gaat weer staken in Duitsland volgende week. Deze meerdaagse staking van de Duitse spoorwegen kan zorgen voor veel vertraging. Het kan zijn dat het treinverkeer de hele week in Duitsland grotendeels stilligt. De staking begint waarschijnlijk op 8 januari en kan zo’n vijf dagen duren.

Volgende week op wintersport?

Vertrek je volgende week richting een van de wintersportlanden en plan je door Duitsland te rijden met de auto of trein? Houd de navigatie dan goed in de gaten en overweeg wellicht een andere route. Zo kun je bijvoorbeeld Duitsland helemaal mijden of aan de hand van de actuele situatie een andere weg in Duitsland kiezen. We kunnen niet voorspellen wat de situatie is volgende week, maar op deze manier ben je in ieder geval gewaarschuwd!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in