Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Joyriden in pistenbully duur geintje voor dronken mannen

Wintersportredacteur

In de nacht van zaterdag op zondag hebben twee dronken mannen meerdere tienduizenden euro’s aan schade aangericht doordat zij gingen joyriden in een pistenbully in het Oostenrijkse Ferlach. De mannen, een van 20 en een van 26, beschadigden de eerste pistenbully en reden met de tweede de piste over totdat die het begaf.

Rond 4 uur ’s nachts leek het de baldadige mannen een goed idee om een rondje in een pistenbully te doen. Ze deden hun best om een pistenbully te starten die op een parkeerplaats stond, maar hadden daarbij geen geluk. Wel beschadigden ze het apparaat daarbij ernstig. Een tweede pistenbully wilde wel starten. Hiermee reden ze ongeveer 400 meter over een skipiste en draaiden het apparaat rond totdat er geen beweging meer in de krijgen was. Niet alleen de machines liepen schade op, ook de piste bleef niet heel.

Een van de mannen werd aangehouden door een beveiligingsbeambte van een hotel die de daad zag gebeuren. Kort daarna werd de dader aan de politie overgedragen. De daders zijn beiden Oostenrijkers.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in