Nieuwsalert per mail ontvangen

© Pixabay

Japan komt met mooie actie om toeristen te trekken

Wintersportredacteur

Droom jij al jaren van een wintersport in Japan, maar heb je helaas geen grote zak met geld op zolder liggen? Geef de moed niet op, want deze droom zou binnenkort best wel eens werkelijkheid kunnen worden. Het land is bezig met een grote impuls voor het toerisme en daar wordt behoorlijk wat geld voor neergelegd. Bezoekers profiteren straks van aantrekkelijke kortingen en vouchers.

Boost voor het toerisme

Volgens het hoofd van het Japanse bestuur van Toerisme Hiroshi Tabata, kan het toerisme in het land wel een boost gebruiken. Daarom is er een initiatief bedacht dat subsidies tot wel € 160,- per dag beschikbaar stelt aan bezoekers. De subsidies worden uitbetaald in de vorm van kortingsbonnen en vouchers. In te leveren bij lokale winkels en restaurants. Dit komt neer op een totaalbedrag van ruim 11 miljard euro.

Eind juli van start

Het initiatief zou eind juli al in werking moeten treden. Momenteel is dit alleen op het binnenlandse toerisme gericht. Zodra de reisbeperkingen worden opgeheven, gaan ze kijken wat er mogelijk is voor buitenlandse toeristen. Hopelijk komt daar dus snel verandering in!

De vouchers zijn straks ook in te leveren in de skigebieden. Daarmee kun je flink besparen op je wintersport naar het land. Natuurlijk moet je wel even een ticket en een accommodatie boeken, maar eenmaal op locatie kun je dus flink besparen. Tijd om dus alvast eens alle mogelijkheden op een rijtje te zetten?

Wintersport in Japan

Van lunchen met de beste sushi ter wereld, tot skiën in de ongekende poedersneeuw. Japan staat voor veel wintersportliefhebbers hoog op het lijstje ‘te bezoeken wintersportlanden’. Je vindt hier meer dan 500 verschillende skigebieden die samen goed zijn voor ruim 2800 km aan pistes. De skigebieden liggen stuk voor stuk in een indrukwekkend landschap en zijn de moeite van een bezoek meer dan waard. De jaarlijkse sneeuwhoeveelheden zijn gigantisch en liefhebbers van freeriden kunnen off-piste helemaal losgaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in