Nieuwsalert per mail ontvangen

Jakobshornbahn in Graubünden opent in december

Op de Jakobshorn in Graubünden is men volop bezig met de moderne nieuwe Jakobshornbahn die 100 personen in één keer kan vervoeren. Deze nieuwe aanwinst vervangt de vorige baan, die in staat was om ‘slechts’ 50 personen per keer te vervoeren. De bergbaan heeft een lengte van 1045 meter en gaat in december al open.

De Jakobshorn, een berg van 2590 meter, biedt 14 mooie pistes en is gelegen in het Zwitserse Graubünden. Het bouwen van de nieuwe kabelbaan in Jakobshorn is zeker een verrijking voor het gebied en verloopt geheel volgens plan. Dat is goed nieuws voor liefhebbers van dit skigebied, want komende winter kun je dus nog sneller en comfortabeler naar de mooiste pistes worden gebracht. Vanuit Davos Platz brengt de kabelbaan je in 4 minuten naar Jschalp. Daar kun je met het tweede deel van de Jakobshornbahn in 6 minuten nog hogerop komen. Dit tweede deel staat overigens ook op de planning om in de nabije toekomst vervangen te worden.

De 100-persoons-cabines zorgen voor een verdubbeling van de capaciteit, want voorheen konden er 50 personen per cabine vervoerd worden. Dit zorgt voor aanzienlijk kortere wachtrijen wat het comfort in het gebied ten goede doet. De werkzaamheden bij het bergstation op de Jakobsberg zijn grotendeels voltooid of hebben zelfs in sommige gevallen al het definitieve stadium bereikt. Ben je benieuwd geworden naar de voortgang van al deze werkzaamheden? Dankzij twee livecams op Davos.ch kun je alles op de voet volgen. Het winterseizoen begint dit jaar al op 14 november in Davos Klosters en in de loop van december kunnen de eerste wintersporters gebruik gaan maken van de nieuwe lift.

Wil jij ook je wintersportvakantie doorbrengen in Davos Klosters? Boek bij Arke jouw perfecte vakantie! Bekijk hieronder de vorderingen van de bouw van de nieuwe lift.

JAKOBSHORNBAHN
JAKOBSHORNBAHN
JAKOBSHORNBAHN
JAKOBSHORNBAHN
JAKOBSHORNBAHN
JAKOBSHORNBAHN
JAKOBSHORNBAHN

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in