Nieuwsalert per mail ontvangen

Een jaar lang werkzaamheden aan de Tuxerstraße in het Zillertal

tuxerstraße

Achterin het Zillertal is vrijdag de uitbouw van de – bij wintersporters bekende – Tuxerstraße begonnen. Een jaar lang wordt daar gewerkt aan de verbreding van de weg. In de herfst van volgend jaar moeten de werkzaamheden afgerond zijn.

Over een lengte van 400 meter wordt in Finkenberg de weg verbreed. Op dit moment is de weg te smal en zijn de bochten te krap, zeker voor het verkeer wat eroverheen rijdt.

Grote drukte

De straat in het Zillertal wordt goed bezocht, want het is de hoofdstraat richting de gletsjer. Dagelijks rijden gemiddeld zo’n 5.200 voertuigen over de weg, waaronder ook vele bussen. Op topdagen rijden er zelfs 7.500 voertuigen over de Tuxerstraße. De huidige situatie is daar eigenlijk te gevaarlijk voor en daarom wordt er nu actie ondernomen.

Verbreding

Tot en met de herfst van 2018 vinden er wegwerkzaamheden plaats met als doel de weg tot een breedte van 6 meter uit te bouwen. Ook wordt er aan de bergkant een betonmuur neergezet over de lengte van 100 meter. Aan de dalkant wordt een 270 meter lange steunmuur geplaatst om ervoor de zorgen dat de weg niet verzakt.

Dit jaar zullen wintersporters zeker wat van de werkzaamheden meekrijgen. Of de werkzaamheden tot vertragingen gedurende het winterseizoen zullen leiden is nog niet bekend. Het totale project gaat circa 2,4 miljoen euro kosten. Als het project is afgerond is er sprake van een veiligere en comfortabelere verkeerssituatie.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in