Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Italië versoepelt verder: ook zonder booster meer mogelijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wederom goed nieuws uit Italië. Daar heeft de overheid gisteren bekendgemaakt dat er ook zonder booster straks weer dingen mogelijk zijn. Iedereen die twee keer gevaccineerd is of is hersteld, maar nog geen booster heeft gehad, krijgt toch toegang als ze een negatieve test kunnen laten zien. Daarnaast is de Groene Pas onbeperkt geldig als je je booster hebt gehad en gelden er in ‘rode zones’ helemaal geen beperkingen meer voor volledig gevaccineerden. Hieronder lichten we het allemaal verder voor je toe.

Vorige week maakte Italië al bekend dat de inreisregels versoepeld zouden worden. Vanaf 1 februari geldt er geen testplicht meer en kun je dus zonder negatieve PCR-test de grens over. Mits je natuurlijk gevaccineerd of genezen bent, anders moet je wel nog testen. Daar komen nu dus verschillende nieuwe versoepelingen bij.

Vanaf 7 februari wintersport mogelijk zonder booster

De Italiaanse overheid is gisteren weer bij elkaar gekomen om te praten over mogelijke versoepelingen in het coronabeleid. Een van de onderwerpen die op de agenda stond waren de maatregelen voor mensen met vaccinaties, maar zonder booster. Na overleg is gisteren besloten dat mensen die wel twee vaccinaties hebben of zijn hersteld, maar om welke reden ook nog geen booster hebben gehad, met een negatieve test toegang krijgen tot onder andere horeca en skigebieden. Hiermee laten ze de 2-G-regel voor bijvoorbeeld de wintersport los en wordt een skivakantie in Italië een stuk makkelijker.

Groene Pas met booster onbeperkt geldig

Ook over de geldigheid van de Groene Pas is gisteren uitgebreid gesproken. Eerder werd namelijk besloten dat een Groene Pas maximaal 6 maanden geldig is na je laatste vaccinatie/booster of herstel. Daar is de Italiaanse overheid gisteren deels op teruggekomen. Heb je je boosterprik gehad, dan is je Groene Pas vanaf 7 februari onbeperkt geldig. Dit om te voorkomen dat de eerste Italianen die in september al hun booster hebben gehad, vanaf maart nergens meer naar binnen mogen. Een Groene Pas met twee vaccinaties of een herstelbewijs blijft wel gewoon 6 maanden geldig.

Geen beperkingen meer voor gevaccineerden in rode zones

De laatste grote maatregel die gisteren is genomen in Italië, is het afschaffen van beperkingen voor gevaccineerden in rode zones. Het coronabeleid in Italië hangt af van de kleur die in een bepaalde zone geldt. Er zijn gele zones, oranje zones en rode zones. Hierbij heeft een gele zone de soepelste coronaregels en een rode de strengste regels. Tot 7 februari gelden in rode zones ook toegangsbeperkingen voor mensen die volledig gevaccineerd zijn, maar de overheid heeft gisteren besloten dat die worden opgeheven. Mocht een gebied dus rood kleuren op de ‘coronakaart’, dan gelden er voor mensen die hun booster hebben gehad geen beperkingen meer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in