Nieuwsalert per mail ontvangen

Italië bouwt de eerste verwarmde stoeltjeslift

Het lijkt voor de Oostenrijk liefhebbers misschien onwaarschijnlijk, maar Italië komt vanaf winterseizoen 2016-2017 met de eerste verwarmde stoeltjeslift. De nieuwe lift wordt gebouwd in Val Gardena in de Dolomieten en gaat de 30 jaar oude Gran Paradiso op Piz Sella vervangen. Een logische stap voor het skigebied waarmee zij de wachttijd bij de skilift aanzienlijk gaan verminderen. Met de realisatie van de nieuwe skilift gaat een investering van €8,- miljoen euro gemoeid. 

De nieuwe skilift is een verrijking voor het skigebied, want hij wordt iets langer dan de oude lift. Hierdoor staat de lift direct in verbinding met de Sella ronda route. Dit is in het gebied een van de populairste routes om te nemen. Bij de aanleg van de nieuwe skilift stellen meerdere Italianen de vraag of een verwarmde skilift noodzakelijk is voor een skigebied. Uiteraard is de snelheid van skiliften in een skigebied doorslaggevend voor wintersporters om een naar een bepaald skigebied te gaan, maar volgens de Italianen is een verwarmde zitting in veel situaties overbodige luxe. 

Details skilift:

  • Per uur kunnen er 2.200 mensen naar boven vervoerd worden
  • De oude lift kon 900 personen per uur vervoeren.
  • De skilift wordt 1 km lang
  • Hoogteverschil dat overbrugt wordt is 231 meter
  • De rit in de skilift duurt 3 minuten en 21 seconden.

 

Vorig jaar werd ook in Canada pas voor het eerst een verwarmde stoeltjeslift geopend. Het skigebied Sunshine Village Resort had de primeur en bereikte met dit nieuws veel media. Lees hier het hele bericht dat wij daarover publiceerden.

Voor veel skigebieden in Europa klinkt het onwaarschijnlijk dat Italië nu pas deze stap maakt. Zo zijn er in Zwitserland zelfs skiliften waarbij de hoogte van de zitting aangepast wordt aan de lengte van de persoon die in de skilift gaat zitten. Voordat je in de skilift gaat zitten word je namelijk eerst gescand zodat de apparatuur herkend hoe de zitting ingesteld moet worden. Lees het artikel hieronder over deze nieuwe technologie:

Zwitserland bouwt skilift met laser scanning technologie

Het kan soms niet gek genoeg. Skigebieden onderscheiden zich met de snelheid van de skilift, het design en de comfort dat de skilift met zich mee brengt. Zo heeft Porsche een skilift ontworpen voor het Zwitserse skigebied Pizol. Deze prachtige skilift is in december 2016 klaar en brengt je in hoge snelheid naar boven. Hopelijk niet zo snel als een Porsche auto! Heb je dit nieuws gemist? Zie onderstaand bericht dat wij hierover publiceerden:

Nieuwe Porsche Design lift voor Zwitserland

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in