Nieuwsalert per mail ontvangen

Ischgl laat je met de SkyFly vliegen door het skigebied

Ook in Ischgl wordt deze zomer flink gewerkt aan vernieuwingen voor het skigebied. Niet alleen wordt de nieuwe Flimjochbahn gebouwd, maar ook is het vanaf aankomende winter mogelijk om door het skigebied te vliegen met de nieuwste attractie: de SkyFly. Op het moment wordt de attractie gebouwd.

Sinds het begin van mei is een bouwploeg continu bezig om de nieuwe attractie op tijd voor het komende winterseizoen te kunnen openen. De SkyFly stelt je dan in staat om met een snelheid van maximaal 84 kilometer per uur door het skigebied te vliegen. Vanaf het middelstation van de Silvrettabahn worden twee kabels gespannen die via twee tussenstation uiteindelijk terechtkomen op het dak van het dalstation van de 3-S Pardatschgratbahn. De twee kabels betekenen dat twee mensen tegelijk naast elkaar over het twee kilometer lange parcours naar beneden kunnen glijden. Perfect dus als je je vriend of vriendin een keer wil zien gillen.

skyfly

De start van de SkyFly ligt op een hoogte van 1.683 meter en het eindstation op 1.376 meter, een hoogteverschil van 307 meter wordt dus overbrugt. Als tokkelaar moet je geen hoogtevrees hebben, want je zweet op het hoogste punt 50 meter boven de grond. Het spectaculairste gedeelte van de vlucht vindt plaats in het tweede gedeelte, waar je onder een hangbrug en onder de Fimbabahn doorvliegt.

OOK INTERESSANT: Skigebied bouwt enorm houten kasteel boven bij lift voor kinderen

Tokkelbanen worden in de skigebieden steeds populairder, zowel in de zomer als in de winter. Meerdere Oostenrijkse skigebieden bezitten er een, maar ook in Frankrijk schieten ze al paddestoelen uit de grond.

Misschien ook leuk om te lezen:

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in