Nieuwsalert per mail ontvangen

Investeerders hebben grote plannen voor failliet skigebied Postalm

De Postalm wordt naar alle waarschijnlijkheid gered. Op dit moment wordt er in ieder geval naar het businessplan gekeken en de plannen lijken in ieder geval groots. Mocht alles doorgaan dan kunnen we rekenen op een hoop vernieuwingen. Misschien slaap jij binnenkort ook wel in dat nieuwe hotel?

Vorige week lieten we al weten dat Postalm op het allerlaatste moment gered is. Of tenminste daar lijkt het op, het is op dit moment afwachten of het businessplan wordt goedgekeurd.

Investeringen

De plannen van de nieuwe investeerders zijn veelomvattend. Zij willen het gebied flink moderniseren. De eerste stap hiervoor is het vervangen van een oude skilift. Verder zal het gebied voorzien worden van nieuwe sneeuwkanonnen.

De kers op de taart is echt het nieuwe hotel wat op de planning staat. Het 3 of 4-sterrenhotel zal ervoor zorgen dat de huidige 120 bedden worden verhoogd naar ongeveer 500 bedden. Dit zal dan ook moeten gaan zorgen voor een hoop extra klandizie.

Voor de nodige modernisering zullen de gemeentes rond Postalm en het Salzburgerland ook in de buidel moeten tasten. Zonder hen is de modernisering niet mogelijk.

Schulden

De schulden van Postalm bedroegen zo’n 820.000 euro. Mocht alles volgens plan verlopen dan wordt 20% van deze schuld binnen 2 jaar terugbetaald. Voor de overige 80% geldt dat er veel voorwaardelijke vorderingen zijn. Daarnaast zullen sommige grondeigenaren en gemeenten overtuigd moeten worden om de schulden te laten zitten.

Toekomst

Komende week ligt het lot van Postalm in handen van de vertegenwoordigers van het land, de gemeente, toeristenverenigingen, crediteuren en eigenaren. Zij zullen de plannen goed moeten goedkeuren of af moeten keuren. Mochten de plannen goedgekeurd worden dan zullen de plannen worden uitgevoerd. Mocht het tot een rechtszaak komen dan zullen de deuren deze winter gesloten moeten blijven.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in