Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Inreisregels Oostenrijk vanaf vandaag versoepeld

Grens Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vanaf vandaag, maandag 24 januari, staat Nederland niet langer op de virusvariantenlijst van Oostenrijk. Dit maakt reizen naar het geliefde wintersportland een stuk makkelijker! Voor toegang geldt nu 2G+, oftewel een geldig herstelbewijs of vaccinatiebewijs én een negatieve PCR-test. Wie inmiddels een booster heeft gehad, mag voortaan weer zonder test het land in.

Booster gehad? Geen PCR-test

Toen Nederland op 25 december op de virusvariantenlijst werd gezet, betekende dat voor veel wintersporters slecht nieuws. Niet-geboosterde personen moesten verplicht tien dagen in quarantaine na binnenkomst in Oostenrijk. Wie de boosterprik al wel had gehad, moest een een negatief PCR-testresultaat kunnen overleggen. Gelukkig is dat vanaf vandaag niet meer aan de orde. Dubbele/volledig gevaccineerden hoeven niet langer in quarantaine, wanneer zij een negatieve PCR-test kunnen tonen. Voor wie al een boostervaccinatie heeft gehad, is de testplicht komen te vervallen. Een herstelbewijs (binnen een periode van 180 dagen) na een tweede vaccinatie (max. 270 dagen oud) wordt ook gezien als booster.

Voor al je vragen over het coronavirus, herstelbewijzen, vaccinatiebewijzen en reizen naar Oostenrijk, verwijzen we je door naar de officiële kanalen van de Oostenrijkse overheid. Alles over toegang tot Oostenrijk en de bijbehorende regels lees je hier.

Rustige pistes en goede sneeuwcondities

En er is nog meer goed nieuws afkomstig uit Oostenrijk! Afgelopen weekend is er ontzettend veel verse sneeuw gevallen. De verse sneeuw in combinatie met de versoepelde inreisregels maakt het een ideaal moment om een wintersport naar Oostenrijk te boeken. Collega’s Miranda en Mike stonden afgelopen weekend op de pistes van de Zillertal Arena en zij konden melden dat het erg rustig was. Grijp je kans en profiteer van de rustige pistes, de goede sneeuwcondities en de huidige inreisregels!

hotel

Wees er snel bij – boekingen gaan hard

Dit positieve nieuws uit Oostenrijk doet de boekingen voor de wintersport veel goeds op dit moment. Wil jij je wintersport veiligstellen? Wacht dan niet te lang met boeken.

Bekijk nu de last-minute aanbiedingen bij:
Sunweb
Summit Travel
Chalet.nl
Villa for You
Belvilla
Interhome
Landal
Skichalets
Traveltrex
TUI
Direkt Holidays

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in