Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Innsbruck gaat bomen herplanten na hevige lawine

Wintersportredacteur

In januari vorig jaar vond er een hevige lawine plaats op de Arzler Alm, in de buurt van Innsbruck. Door de schade worden er veel nieuwe bomen geplant, dit heeft het Bureau voor Bos en Natuur besloten.

Veel bomen vernietigd

De lawine trok over een gebied van totaal 80 eigenaren. Er is heel veel bos weggeveegd en vernietigd, het gaat lang duren voordat dat is opgeruimd en herplant. Het bos bestaat uit veel verschillende bomen, vooral beuken, dennen en sparren. Pas toen de sneeuw in het voorjaar smolt, werd duidelijk hoeveel schade deze lawine heeft aangericht.

Hard doorwerken

Ondanks het coronavirus zijn ze gewoon begonnen met de herbebossingswerkzaamheden. De jonge bomen moeten in april geplant zijn, zo is er voldoende tijd voor ze om te groeien. Ze zijn nu bezig met zo’n 10.000 stekjes te planten op een oppervlakte van 50.000 meter. Over ongeveer vijf jaar zullen de nieuwe bomen een klein deel van een eventuele nieuwe lawine kunnen voorkomen.

Minimaal 1,5 meter afstand

In drie jaar tijd willen ze 200.000 vierkante meter bos hebben herplant. De gemeente zegt dat het werk zo wordt uitgevoerd dat de 1,5 meter afstand wordt gehandhaafd en aan alle andere huidige regels kan worden voldaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in