Skibroeken

Ook in de skibroeken is een grote diversiteit aan soorten aanwezig.

Heel veel skibroeken  zijn gemaakt van polyester of polyester nylon. Des te duurder de broeken des te hoogwaardig de polyester of de nylon soort. Daarbij wordt vaak toegevoegd technische stoffen zoals coretex, sympha tex of soortgelijke materialen. Als functie zijnde, waterdicht en ademend. Aan de prijs kwaliteit verhouding zie je terug in de prijs.
Daarnaast is een factor hoe uitgewerkt de broek is. Bestaat hij uit een aantal delen, verschillende soorten prints, verschilende speciale vakjes, of brutels is uitgevoerd. Broeken varieren van €50 tot de meest exclusieve broek €500,- Dan moet je denken aan een broek die winddicht, waterdicht en ademend ( Vierkante rekbaar).

Daarnaast kan een merk invloed hebben op de prijs, maar vaak is de verhouding wel correct. Je weet vaak wel dat bij een merkbroek de kwaliteit  ( stixels ) beter zijn uitgevoerd dan een goedekope broek. Bij goedkopere broeken zit vaak geen model, rekt snel uit en adement slecht.

Elk merk heeft zijn eigen stoffengebruik. Zowel in goedkope als in dure uitvoeringen. Het is vaak ook zo dat als de broek echt waterdicht moet zijn dan moet hij getaped zijn (de naden). Dat zie je niet maar dat is aan de binnenkant afgewerkt. Laat je voorlichten in de winkel over dat soort broeken en vraag er naar. Als iemand zegt dat de broek waterdcith is, dan is het vaak niet het geval omdat de naden niet getaped zijn.

Nieuwe trend in skibroeken zijn dat de pasvorm wat strakker om het lijf zitten. Dat bereik je met een vierkante opstrekking of tweekant opstrekking die gemaakt worden van polyester. Deze hebben een hoge waterdichtheid. Deze broeken zijn niet goedkoop, maar het mode beeld vraagt erom. Dames hebben het al een aantal jaar, maar de laatste jaren zie je het ook steeds vaker bij mannen terugkomen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in