Ski ondergoed

Onderkleding is tijdens het skiën van essentieel belang. De belangrijkste functie van onderkleding is het transporteren van het vocht van je lichaam. Doordat de huid droog blijft, blijft je lichaam warm. Natte onderkleding resulteert in koude rillingen en zorgt voor snelle afkoeling. Het is dus erg belangrijk om je goed te laten informeren over ski onderkleding.

Winter Image Banner 728 x 90

Er zijn veel merken die onderkleding op de markt brengen. Dit zijn merken die hele dure producten aanbieden en merken die in het goedkopere segment zitten. Ook hier geldt, des te duurder de onderkleding, des te functioneler het is. Materiaal dat het vocht goed afvoert en de dikte van het materiaal zorgen voor de grote prijsverschillen bij onderkleding van verschillende merken. Een schaatser die aan het schaatsen is op een binnenbaan heeft onder zijn pak meer behoeften aan een dun shirt dan een schaatser die de Elfstedentocht schaatst met temperaturen van -10 graden.

Er zijn diverse materialen te onderscheiden op het gebied van onderkleding. Het ene merk vindt polyester belangrijk en het andere merk vindt de combinatie van zilvergaren en polyester meer prioriteit hebben. Polyester is de meest voorkomende materiaalsoort. Er zijn ook vezels op de markt die nog hoogwaardiger zijn. Deze hebben een nog betere functionaliteit en beter draagcomfort. Uiteraard zijn producten uit deze categorie hoger qua prijs.

Merken die goede onderkleding aanbieden zijn:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in