Reisverzekering

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat iedereen weer druk bezig is het met het orienteren voor een ideale wintersportvakantie. De focus ligt bij de meeste wintersporters op het uitkiezen van een geschikt appartement of hotel, het kopen van de meest trendy skikleding en het uitzoeken van een sneeuwzeker skigebied. Allemaal onderdelen waar de pleziergedachte centraal staat. Toch kunnen er ook tijdens de wintersportvakantie minder plezierige dingen gebeuren. Hierbij kan gedacht worden aan diefstal van materialen, een ski-ongeluk op de piste of een glijpartij in de apres-ski. Allemaal omstandigheden die je niet zelf in de hand hebt en waarbij de kosten flink kunnen oplopen. Hoe kies je een optimale verzekering waarbij de verzekeringskosten toch beperkt blijven?

De kosten bij een ongeval op de berg kunnen flink oplopen. Vaak wordt dit door veel wintersportliefhebbers onderschat en worden zij naderhand geconfronteerd met kosten die niet ingecalculeerd waren. Hierbij even een overzicht van (operatie)kosten als je niet verzekerd bent:

 • Doktersbezoek: € 200,-
 • Steunverband:  € 100,-  tot € 1.000,-
 • Letsel ligamenten: € 2.000,-
 • Been of sleutelbeen breuk: € 11.000
 • Overbrengen skipiste naar hulppost: € 350,-
 • Ziekenwagen vervoer: € 2.000,-
Een ongeluk zit in een klein hoekje en met deze kosten geconfronteerd worden tijdens een vooraf geplande plezierige vakantie hoopt niemand. Als je verwondingen oploopt tijdens het skiën, snowboarden, langlaufen of schaatsen worden die meestal niet vergoed door de verzekeraar. Voor deze ‘risicosporten’ dien je namelijk extra verzekerd te zijn.

Bij het afsluiten van een wintersport reisverzekering gaat het niet alleen om het vinden van de juiste dekking. Wat heel belangrijk is, is om de kosten laag te houden. Veel mensen laten zich slecht informeren en betalen meer dan nodig is voor de reisverzekering. Mensen die overbezorgd zijn bevinden zich in deze groep. Zij verzekeren zich tegen alles, zodat het risico voor hen kleiner wordt. Een goede dekking is belangrijk, maar dit betekent niet dat er geen besparingen mogelijk zijn. Onderzoek van de Consumentenbond laat zien dat reisverzekeringen met wintersportdekking uiteenlopen van €65,- tot €212 euro uitgaande van een gezin met twee kinderen. Er is dus veel geld te besparen.

Manieren om uw kosten voor de wintersport reisverzekering te beperken:
 • Als u met het gezin gaat, verzeker dan uw hele gezin.
  Als u het hele gezin in één keer verzekerd dan is de polis vaak voordeliger. Dat komt omdat de risico’s voor de verzekeraar dan lager zijn.
 • Doorlopende dekking.
  Op het internet zijn er meerdere mogelijkheden om online te kijken wat de voordeligste verzekering is. Momenteel is de doorlopende reisverzekering inclusief wintersportdekking voordeliger dan een kortlopende reisverzekering
 • Kenmerken en voordelen.
  Enkele dekkingen zoals wintersport en medische kosten zijn essentieel om niet voor onvoorziene kosten te komen te staan. Andere kosten zoals extra sportuitrusting of autohulp is niet altijd nog. Dit omdat deze vaak al gedekt zijn.
 • Winkel rond voor een goedkope polis.
  Tegenwoordig zijn er met het internet een hele hoop vergelijkingssites aanwezig. Kijk goed rond en laat je goed informeren.
Zorg er voor dat je vroegtijdig informeert over de mogelijke verzekeringen. Ook dit hoort bij een goede voorbereiding van de wintersportvakantie en zorgt er voor dat je niet naderhand tegen onverwachtse kosten oploopt. Om je te helpen hebben wij een reisverzekering vergelijker op onze website geplaatst. Gebruik die eens om de voor jou ideale reisverzekering te vinden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in