Vignet

Tijdens de wintersportvakantie ben je in een aantal landen verplicht om een vignet aan te schaffen. In de Alpenlanden Zwitserland en Oostenrijk is dit het geval. Word je aangehouden en blijkt dat je hebt gereden zonder vignet, dan kun je rekenen op een boete.

Oostenrijk        
In Oostenrijk ben je als zowel zakelijk als toeristisch verkeer verplicht om een vignet aan te schaffen. Je kunt deze vignetten aanschaffen bij snelweggrensovergangen of in ANWB winkels. Bij de Oostenrijkse snelweggrensovergangen is het echter altijd druk in vakantieperiodes. Koop daarom voordat je op vakantie gaat een vignet bij de ANWB winkel om ongehinderd door te rijden. Bij de ANWB komen er wel nog een paar euro extra administratiekosten bij. Een boete voor rijden zonder vignet kost je €120,-. Rijd je met een onjuist aangebracht of niet opgeplakt vignet, dan betaal je het dubbele.

Vignetprijzen 2017

  • Jaarvignet: €86,40
  • Vignet voor 2 maanden: €25,90
  • Vignet voor 10 dagen: €8,90

Zwitserland:     
Net zoals in Oostenrijk heb je op Zwitserse wegen ook een vignet nodig. Ook hier zijn de vignetten te koop bij alle snelweggrensovergangen. Koop voordat je op vakantie gaat een vignet bij één van de ANWB winkels of in de webshop. De boete voor rijden zonder vignet is vastgesteld op 200 Zwitserse Frank, omgerekend ongeveer 166 euro.

Vignetprijs 2017

  • 1 jaar: 40 Zwitserse Frank, circa € 38,-. Bij de ANWB betaal je iets meer ivm administratiekosten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in