Tanken

De benzine, diesel en lpg prijzen kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen in Europa. Dit is vooral de reden van de verschillen in accijnsheffing. Om te zorgen dat je tijdens je vakantie zo goedkoop mogelijk brandstof tankt is het aan te raden je tankstations in te plannen in je route. Langs drukke snelwegen betaal je vaak de hoofdprijs  terwijl er misschien een paar kilometer verderop een goedkoper tankstation is. Als u opzoek bent naar een goedkoop tankstation kunt u het beste een tankstation kiezen waar zelfbediening is en er geen winkel bij is aangesloten. Het verschil ligt vaak rond de €0,08 per liter. In de drukke vakantieperiodes kunnen de wachttijden bij een tankstation oplopen tot 45 min.

Een kaart van de tankstations in Europa kunt u vinden op de website van de ADAC. Heeft u een auto die op LPG rijdt kunt u op deze website ook terecht.

Frankrijk:
De betaalmogelijkheden in Frankrijk bij tankstations kan met een Creditcard met chip, bijvoorbeeld van Mastercard en Visa.  In de meeste gevallen kunt u niet pinnen met een Nederlandse giro of bankpas.  Heeft u een LPG auto? Koop dan bij de ANWB een verloopnippel!

Duitsland:
In Duitsland zijn er in totaal bijna 1000 tankmogelijkheden. Bij de tankstations kunt u contant betalen en creditcards worden vrijwel over geaccepteerd. U kunt hier ook betalen met u Nederlandse bank of giropas.

Oostenrijk:
In Oostenrijk zijn er in totaal ongeveer 160 tankstations. Bij de bemande tankstations kunt u contact betalen en bij onbemande tankstations worden creditcards geaccepteerd. U kunt bank of giropas proberen, maar niet alle tankstations nemen dit aan.

Luxemburg:
In Luxemburg is het een stuk goedkoper tanken dan de omliggende landen. Ook hier kunt u betalen met creditcard.

België:
In belgië kunt u bij bemande tankstations contact betalen. U kunt hier ook betalen met credicards. Waar u rekening mee dient te houden is dat de Nederlandse bankpassen en creditcards niet geschikt zijn voor betalen. Neem dus altijd genoeg contant geld mee zodat u niet stil langs de weg komt te staan.

Italië:
In totaal kunt u in Italië bij ruim 600 tankstations tanken. U kunt bij bemande tankstations contact betalen en creditcards worden geaccepteerd. Betaal liever niet met Nederlandse bank of giropassen, die worden niet altijd aangenomen/geaccepteerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in