Kerstmarkten 2015–2016 Duitsland

Kerstmarkten in Europa zijn erg populair onder de Nederlanders en worden dan ook veel bezocht. Met de winter in het vooruitzicht zien wij dan ook dat mensen weer gaan zoeken naar datums van kerstmarkten en in welke steden de markten plaats zullen gaan vinden. De steden zullen weer omgetoverd worden tot winterse plaatsen waar de toeristen bij marktkraampjes spullen kunnen kopen en lekkernijen kunnen inslaan voor de kerstperiode. Waar zullen de kerstmarkten 2015-2016 plaatsvinden en in welke steden moet je zijn geweest.


Kerstmarkten

Kerstmarkt Oberhausen:

De kerstmarkt in Oberhausen is heel populair, omdat deze net over de grens bij Arnhem in een groot winkelcentrum georganiseerd wordt. Dit jaar zal de markt plaatsvinden van 14 t/m 23 december en zal elke dag geopend zijn. – – –

Maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 22.00 uur.

Zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur.

Koopzondag op 6 en 13 december.

22 november is de kerstmarkt pas later open, namelijk vanaf 18:00. De reistijd vanaf Utrecht bedraagd 1 uur en 41 minuten en is dan ook ideaal voor een dagje uit. Tijdens de kerstmarkt is het dorp omgetoverd in een prachtig kerstdorp waarbij je helemaal in de sfeer komt van de winter. De markt is opgedeeld in drie gedeeltes, namelijk:

 • Bergkerstmarkt met besneeuwde Alpen
 • Santa’ Village, een prachtig huttendorp
 • Kaboutermarkt waar kinderen vermaakt kunnen worden

Op zoek naar hotel in Oberhausen? Kijk hier!

Kerstmarkt Düsseldorf:

De kerstmarkt in Düsseldorf zal plaats gaan vinden van 19 november tot 23 december 2015 en zal traditiegetrouw in het centrum van de oude stad georganiseerd worden. Vanaf Utrecht is het circa 2 uur rijden voordat je de binnenstad van Düsseldorf in rijdt. Wat je zeker gezien moet hebben en de ‘eyecatcher’ is van de markt is de van hout gemaakte kribbe.

Op zondag is de kerstmarkt gesloten, behalve op 13 december dan is er koopzondag in Düsseldorf.

Zondag 22 november is de kerstmarkt gesloten in verband met Dodenherdenking in Duitsland.

De kerstmarkt is verdeeld in aantal onderdelen:

 • Kerstmarkt op Heinrich-Heine-Plats
 • Kerstmarkt op Marktplatz bij het raadhuis
 • Kerstmarkt Sternchenmarkt
 • Kerstmarkt Schadowplatz

Op zoek naar hotel in Dusseldorf? Kijk hier!

Kerstmarkt Keulen:

In het Ruhrgebied ligt de stad Keulen waar de grootste kerstmarkt van Duitsland plaats vind. In totaal zijn er over de hele stad zes kerstmarkten verspreid waar circa 200 stands in het teken zullen staan van kerst, lekkernijen en gezelligheid. De kerstmarkten zullen georganiseerd worden van 23 november 2015 tot 23 december 2015. Vanaf Utrecht is Keulen 2 uur en 15 minuten rijden, waardoor een weekendjeweg of een stedentrip ideaal is.

In Keulen zijn alle markten ook op zondag open. Ideaal dus voor een weekendje weg.  De kerstmarkten zijn gemiddeld open van 10:00 tot 21:00.

De volgende kerstmarkten zullen in Keulen aanwezig zijn:

 • Roze kerstmarkt – Christmas Avenue
 • De Engelenmarkt Neumarkt
 • Heimat der Heinzel bij Alter Markt
 • Kerstmarkt – Dom van Keulen
 • Kerstmarkt die zal plaatsvinden in de Stadstuin
 • Sprookjeskerstmarkt bij Rudolfsplatz voor kinderen

Op zoek naar hotel in Keulen? Kijk hier!

Kerstmarkt Berlijn:

Heel Berlijn zal vanaf eind november tot eind december in het teken staan van kerstmarken en kerstgerelateerde optredens. Over heel berlijn zullen tientallen kerstmarkten gestald worden en zullen blijven staan van 24 november tot 31 december 2014. Vanaf Utrecht is het crica 6,5 uur rijden en is daarom ideaal om te combineren met een stedentrip of weekendjeweg. De belangrijkste en gezelligste kerstmarkten in de stad zullen zijn:

 • Kerstmagie Gendarmenmarkt
 • Kerstmarkt Berlijn
 • Schloss Charlottenburg
 • Winterwereld op de Potsdamer Platz

Op zoek naar hotel in Berlijn? Kijk hier!

Kerstmarkt Hamburg:

De Hanzestad Hamburg zal van 23 november tot 30 december compleet omgetoverd worden tot een winter wonder land. Vanaf Utrecht is het ruim 4 uur rijden en dien je richting de Rathausmarkt te gaan dat aan de voet ligt van de Lessinggedenkteken. De markt heeft de Hanseatische Weihnachtsmarkt en zal versierd zijn met kraampjes en andere winterse elementen. De openingstijden zullen op zondag tot donderdag zijn van 11.00 uur tot 21.00 uur en vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 22.00 uur.

Op zoek naar hotel in Hamburg? Kijk hier!

Kerstmarkt Munchen:

In de hoofdstad van Duitsland zullen meerdere kerstmarkten plaats gaan vinden. De grootste zal staan op het Marienplatz. De naam van de markt is Christkindlmarkt en is de grootste van Munchen. De kerstmarkt begint op 27 november 2014 en eindigt 24 december 2015. Door de jaren lange traditie in het houtsnijden zullen veel kunstenaars kerstfiguren tentoonstellen in de kraampjes.De overige kerstmarkten vinden hier plaats:

 • Voor het paleis
 • Kaiserhof der Residenz
 • Kripperlmarkt

Openingstijden:

ma t/m vrij : 10:00 – 20:30 uur

Zaterdag : 09:00 – 20:30 uur

Zondag : 10:00 – 19:30 uur

De kerstmarkt in Munchen is dan ook een echte aanrader voor mensen die voor langere periode er tussen uit willen.

Op zoek naar hotel in Munchen? Kijk hier!

Kerstmarkt Stuttgart:

De kerstmarkt in Stuttgart is een van de oudste in Europa en trekt dan ook jaarlijks veel bezoekers. De ouderwetse stad zorgt er voor dat je helemaal ondergedompeld wordt in kerstsfeer. In totaal zijn er circa 280 standjes geplaatst waar lekkernijen, spullen en overig kerstmateriaal aangeschaft kan worden. Ben je op zoek naar een sfeervolle kerstmarkt dan is deze in Stuttgart een echte aanrader. Vanaf Utrecht is het 5 uur en 45 minuten rijden waardoor ook hier een weekendje weg is aan te raden. De kerstmarkt is geopend van 26 december 2014 t/m 23 december 2014.

Op zoek naar hotel in Stuttgart? Kijk hier!

Kerstmarkt Frankfurt:

Tijdens de kerstmarkt staat heel Frankfurt in het teken van standjes, winterse sferen en gezellige horeca gelegenheden. De markt vindt plaats in het oude centrum aan de Romerberg. De kerstmarkt van Frankfurt is een van de meest bekende markten in Duitsland en is dan ook altijd gezellig om te bezoeken. Met de auto is het 3,5 uur rijden vanaf Utrecht en de markt zal geopend zijn van 25 november 2015 tot 22 december 2015.

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag : 10:00 – 21:00 uur
Zondag :  11:00 –  21:00 uur

Op zoek naar hotel in Frankfurt Kijk hier!

Kerstmarkt Aken (Aachen):

De kerstmarkt in Aken ligt lekker dichtbij Nederland en daarom ideaal voor een uitstapje of weekendjeweg met familie of vrienden. De Marktplatz en het Katschhof staan in het teken van winter en zullen decor zijn voor vele standjes. De handgemaakte voorwerpen zijn ideaal voor cadeautjes onder de boom. De markt zaal plaatsvinden van 22 november t/m 23 december 2015. Op maandag en zaterdag zal de markt open zijn van 11.00 tot 21.00 uur en op zondag zal de markt van 18.00 uur tot 21.00 uur geopend zijn.

Zoals je ziet zijn de meeste kerstmarkten van 21 november tot 23 december geopend.


Kerstmarkten

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in