Heenreis

Bij de heenreis richting wintersport komen meer dingen kijken dan je van tevoren in gedachten hebt. Tegenwoordig is het navigatiesysteem niet meer uit de auto te denken en rijden we met volle overtuiging achter de stem aan. Wat doe je als het navigatiesysteem er mee op houdt? Ook de vertrouwde TomTom kan wel eens een wintersportgriepje hebben opgelopen. Zorg daarom altijd dat je voor de reis de route op de landkaart uitstippelt of in ieder geval een idee heeft welke borden je moet volgen. Een ander voordeel is, dat je kunt anticiperen op de file informatie. Je kunt alternatieve routes uitstippen zodat je sneller op je eindbestemming bent.

Tol

Tijdens het reizen kun je tegen tolwegen aanlopen. Veel reizigers hebben daarmee geen rekening gehouden en lopen daardoor tegen onverwachtse kosten aan. Het voordeel van tolwegen is wel dat zij bijna altijd in goede staat verkeren en het er vaak rustig is. Kijk hier voor de actuele tolprijzen die je kunt verwachten tijdens de reis.

Brandstofprijzen

De verschillen in brandstofprijzen in de Europese landen worden voornamelijk veroorzaakt door de hoge accijnsheffing die gehanteerd wordt. Langs snelwegen zijn de prijzen vaak hoger dan in kleine dorpjes waar een plaatselijk tankstation is. Om goedkoop te rijden is het van belang om van te voren te weten wat de prijzen op verschillende plekken tijdens je route zijn. Bekijk hier de actuele brandstofprijzen in Europa onderverdeeld per land.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in