Afronding

Jammer genoeg gaat de wintersportvakantie sneller voorbij dan je had gehoopt. Bij elke vakantie hoort een voorbereiding maar natuurlijk ook een afronding. Om volgend jaar weer een top vakantie te beleven is het van groot belang om veel aandacht te besteden aan de afronding van de vakantie.


Ski-uitrusting:

Na de wintersport vakantie is het belangrijk om de ski uitrusting netjes en goed op te ruimen. Tijdens de vakantie kunnen de ski’s en snowboard beschadigd zijn geraakt door steentjes of andere oorzaken. Heb je beschadigingen aan je materiaal en je doet er niks aan, dan ski je het jaar erop minder lekker. Het zorgt er namelijk voor dat je minder makkelijk glijdt en meer kracht moet leveren. De binding van de ski moet elk jaar nagekeken worden. De binding zorgt er namelijk voor dat op de juiste momenten (bijvoorbeeld bij vallen) de ski uitschiet zodat je verdraaiing van de knie voorkomt. De binding wordt aan je persoonlijke eigenschappen aangepast en die kunnen in de loop der jaren veranderen.

Niet elke avond valt er verse sneeuw in de bergen, waardoor het regelmatig voorkomt dat je ijzige pistes tegenkomt. Door deze hardere pistes slijten de kanten van de ski’s sneller. Met goed geslepen ski’s heb je meer grip en controle. Dus: breng je ski’s na elke vakantie weg voor een beurt.

 

Opberging Skimateriaal:

  • Maak de ski’s en snowboards goed schoon en droog.
  • Zijn de ski’s en snowboards niet beschadigd, maar zit er wel roest op de ijzeren randen, verwijder deze roest dan met een sponsje. Je kunt voor de zekerheid de kanten invetten om roest te voorkomen.
  • Zet de ski’s en snowboards niet op een vochtige plek.
  • Bewaar de ski’s los van elkaar of zorg dat er een speciaal daarvoor gemaakt klittenband tussen/omheen zit. Op deze manier behouden de ski’s hun maximale veerkracht.
  • Haal de binnenschoen uit de skischoen en zorg dat deze goed drogen. Stop ze daarna weer terug en doe je schoen dicht met de klemmen

Auto:

  • Tijdens de reis kunt je voor onverwachtse weersomstandigheden komen te staan. Bij sneeuw wordt er pekel/zout op de wegen gestrooid. Na je vakantie is het belangrijk om de auto goed te wassen zodat de pekel/zout van de auto is (let vooral op de velgen).
  • Vul de ruitenwisservloeistof weer bij.
  • Check het oliepeil.
  • Kijk of de ruitenwissers beschadigd zijn geraakt door bevriezing.

Is het hotel/appartement/camping goed bevallen? Zorg er dan voor dat je op tijd reserveert voor het komende jaar!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in