Nieuwsalert per mail ontvangen

Inbrekers roven kluis van Bergbahnen Waidring leeg

In Waidring, aan de voet van de Steinplatte, is in de nacht van zondag op maandag ingebroken in het gebouw van de Bergbahnen. Een nog onbekend aantal daders hebben hierbij de inhoud van de kluis gestolen. De politie tast nog in het duister en is op zoek naar getuigen.

Onbekend bedrag buitgemaakt

Dat de inbrekers hun daad zorgvuldig hebben gepland, blijkt wel uit hun werkwijze. Nadat ze het gebouw van de Bergbahnen Waidring zijn binnengedrongen, wisten ze precies waar ze moesten zijn. Ze sneden de kluis open en wisten een geldbedrag van onbekende hoogte buit te maken. De dader(s) zijn geraffineerd en stil te werk gegaan. Momenteel wordt er door het politiebureau van Erpfendorf gezocht naar sporen, maar tot op heden zijn er geen aanknopingspunten.

Pistes gewoon geopend

Ondanks de vervelende situatie zijn de pistes op de Steinplatte gewoon geopend. Het skigebied bij Waidring beschikt over meer dan 40 kilometer aan pistes die tot een hoogte van 1900 meter reiken. Door het compacte karakter is de Steinplatte geliefd onder families met kinderen. Skiën doe je hier in twee landen, aangezien de Steinplatte in Oostenrijk ligt en de Winklmoosalm in Duitsland. Het skigebied is volop in ontwikkeling en de afgelopen jaren zijn er diverse nieuwe liften aangelegd. Hopelijk blijven de financiële middelen hiervoor aanwezig na leegroven van de kluis.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in