Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In dit Oostenrijkse skigebied loont het om vroeg je skipas te kopen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Er is nog veel onzekerheid over de skipasprijzen dit jaar. Hoe duur gaat het worden? Is de prijsstijging ‘normaal’? Of moeten we ons voorbereiden op een duurdere wintersport? Ook voor veel skigebieden is de uiteindelijke prijs nog geen zekerheid. Hoewel diverse skigebieden al een skipasprijs hebben vastgesteld, is het nog niet zeker of dit de definitieve prijs is dit seizoen. In Ski amadé wordt dit jaar gekozen voor een dynamische skipasprijs. Wanneer je vroeg boekt, profiteer je van een lagere skipasprijs.

Skipas Ski amadé 22/23

In Ski amadé worden de prijzen op 3 oktober 2022 online gezet volgens de Salzburger Nachrichten. Deze zijn gebaseerd op het gemiddelde bedrag en gedrag van de wintersporters in de afgelopen vijf jaar. De prijzen kunnen veranderen per dag aan de hand van de vraag en verkochte hoeveelheid. Dit is omdat er dynamische prijzen gebruikt worden dit jaar.

Dynamische skipasprijzen

De afgelopen jaren wordt het steeds vaker gebruikt, dynamische skipasprijzen. Maar, wat houdt dit in? De skipas heeft dan geen vaste prijs. De prijzen kunnen verschillen afhankelijk van de dag, het weer, de drukte, etc. In Sölden werd dit vorig jaar al gebruikt en Ski amadé gaan ze er nu ook mee beginnen.

In Snow Space Salzburg is de prijs van een dagkaart dit jaar maximaal € 68,- euro voor een volwassene. Afhankelijk van de dag kan deze dalen tot € 61,- euro, legt de directeur van het skigebied, Wolfgang Hettegger, uit. Wat ook nieuw is dit jaar zijn de skipassen voor twee, drie of vier uur. Deze beginnen te tellen vanaf het moment dat de eerste lift wordt gebruikt, ongeacht wanneer je de skipas koopt. Je hoeft je dus niet meer vast te leggen voor een ochtend of middag skiën.

Vroegboekbonussen bij de skipas

Aan de andere kant zijn er vroegboekbonussen. Als je online koopt kun je volgens Hettegger 15 procent besparen op je skipas. Dat is zeker de moeite waard! Daarnaast hoef je ook niet meer in de rij te gaan staan op de eerste skidag. Je skipas heb je dan al geregeld!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in