Nieuwsalert per mail ontvangen

IJsmagie in Interlaken

Ben jij gek op schaatsen en ben je van plan om dit jaar het Zwitserse Interlaken, in de streek Berner Oberland, aan te doen? Gun jezelf dan zeker een bezoekje aan het schaatscomplex ‘Top of Europe Ice Magic Interlaken’. Het zorgt voor een bijzondere wintersportervaring.

Van 20 december tot en met 28 februari kun je genieten van de nieuwe winterattractie op de centraal gelegen ‘Höhenmatte’. Deze splinternieuwe ijsbaan bestaat uit meerdere ijsbanen die met elkaar verbonden zijn. Je kunt je dus al schaatsend van de ene ijsbaan naar de andere verplaatsen. De belangrijkste en grootste ijsbaan is de zogenaamde ‘ice rink’, die 750 m2 groot is. Daarnaast zijn er drie andere, kleinere ijsbanen van in totaal ongeveer 400 m2. Hier kunnen de kleintjes ook voorzichtig hun eerste schaatspasjes uitproberen. Deze kleinere banen zijn elke dag open van 10.00 tot 15.00 uur. Na 15.00 uur worden deze banen gereinigd en tot 22.00 uur beschikbaar gesteld voor ijsstockschieten. Deze sport is vergelijkbaar met curling.

De marktkraampjes en het gezellige chalet-restaurant zorgen voor extra sfeer. Natuurlijk heb je na een aantal uren schaatsen best zin in wat lekkers. Daar wordt zeker rekening mee gehouden. Bij het restaurant, genaamd de Ice Magic Piazza, kun je kiezen uit veel verschillende lekkernijen. Of je nou kiest voor een warme fondue of Italiaanse risotto, het is allemaal even lekker voor zowel jong als oud. Terwijl je heerlijk zit te eten geniet je op hetzelfde moment van het uitzicht op de prachtige witte bergen. Als je de mogelijkheid hebt is het ook zeker aan te raden om ’s avonds een bezoek te brengen aan de ijsbaan. Het is er dan extra gezellig, omdat de ICE Magic haar banen spectaculair verlicht! Handig om te weten: je hoeft je schaatsen niet mee te nemen, ze zijn ter plekke te huur.

Stel jouw perfecte vakantie in Interlaken samen op www.arke.nl.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in