Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Houdt de leerplichtambtenaar eigenlijk wel van wintersport?

Kinderen tussen 5 en 16 jaar zijn leerplichtig en zijn dus gebonden aan de officieel aangegeven vakantieperiodes. Als je kinderen hebt in deze leeftijd kan je dus maar op twee momenten per jaar een hele week naar de sneeuw, rondom de kerstdagen of in de voorjaarsvakantie. Moet de leerplichtambtenaar hier flexibeler in worden?

Flexibele vrije dagen

Als het aan mij ligt wel. Natuurlijk gaan belangrijke dingen op school altijd voor, maar het iets flexibeler inrichten van de vrije dagen regeling voor leerplichtige kinderen zou erg prettig zijn. Zelfs als je vrijdag wil vertrekken om rustig richting de Alpenlanden te rijden moet je eigenlijk nog liegen over de reden van verlof òf de directeur van de school wel heel lief aankijken.

Topdrukte

Rondom de kerstdagen en in de voorjaarsvakantie is het topdrukte, zowel onderweg als in de skigebieden. Bovendien betaal je voor een accommodatie in deze periodes de hoofdprijs.

Als ondernemer en eigenaar van de webshop Chickies & Binkies kan ik mijn poot stijf houden en aangeven dat ik buiten de reguliere vakanties op vakantie moet omdat mijn klanten me nodig hebben in de vakantieweek. Hier wordt op één of andere manier vaak soepeler na gekeken. Zo wil ik het in ieder geval niet spelen. Daardoor staat onze wintersport met het hele gezin weer gepland in de komende krokusvakantie. Onze keuze is dit jaar gevallen op Hochfugen, een hoog gelegen dal in het Zillertal. Een fantastisch gebied om met kinderen naartoe te gaan.

Goedkoper op wintersport

Zal de leerplichtambtenaar ooit iets flexibeler in worden als het om dit onderwerp gaat? Ik denk het eigenlijk niet. Jammer, want dan zou de concurrentie tussen de verschillende wintersportgebieden en wintersportweken groter worden waardoor de prijzen zullen dalen en meer gezinnen de financiële mogelijkheid hebben om op wintersport te gaan. Tijdens de wintersport kunnen mensen heerlijk bijtanken en actief bezig zijn tegelijk, lekker met het hele gezin in de frisse gezonde berglucht sportief bezig zijn. Daar wordt iedereen toch beter van……..

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in