Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoteliers profiteren van data Paasweekend

Dit jaar valt het Paasweekend extreem laat, waardoor veel skigebieden tot eind april geopend zijn. Veel hoteliers in Oostenrijk hebben aangegeven dat zij de boekingen zeer positief zien tijdens dit weekend en kunnen hiermee de tegenvallende start van het winterseizoen redelijk compenseren. 

Hooggelegen skigebieden profiteren

Vooral de hooggelegen skigebieden hebben profijt van het Paasweekend. Door de warme weersomstandigheden van de afgelopen weken hebben de laaggelegen skigebieden veel pistes moeten sluiten. Hier is in de skigebieden boven de 2.000 meter grens geen spraken van, want hier zijn de pistes nog in prima condities. Dit heeft voornamelijk te maken met de sneeuwdump van afgelopen week en het feit dat de temperatuur ‘s avonds tegen het vriespunt aan hikt. Hierdoor kunnen de pistes zich perfect herstellen en zijn de condities vooral in de ochtenden perfect.

Ook skischolen nog druk

De skischolen die de deuren nog geopend hebben profiteren ook nog flink van het lange winterseizoen. Ondanks dat het seizoen langer duurt hebben in Oostenrijk veel skischolen het seizoen al afgesloten. Geen wijs besluit, want het is nog gezellig druk in de skigebieden en de skileraren hebben het nog erg naar hun zin met de kids. Zie bijvoorbeeld de onderstaande foto vanuit het Zillertal.

Wil je nog even skiën?

Heb jij nog interesse in de sneeuw en kun je een aantal vrije dagen opnemen? In veel skigebieden in Oostenrijk kun je nog heerlijk genieten van de pistes. Zo ook in het pittoreske dorp Königsleiten in Salzburg. Bekijk hier de last-minute aanbiedingen en maak de laatste sporen van het seizoen!

Genieten!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in