Nieuwsalert per mail ontvangen

Hotel Victoria Gerlos in brand

Het luxe Hotel Victoria in Gerlos stond vanaf 03.00 uur vanochtend in brand. Er werd met man en macht geprobeerd het vuur onder controle te krijgen, maar door aanhoudende wind was dit lastig. Er is zelfs brandweer vanuit omliggende dorpen bijgehaald, om het vuur te bedwingen. Alle bewoners van het hotel zijn geëvacueerd en naar hotel Edelweiss overgebracht.

UPDATE: Omstanders gaven deze ochtend aan dat het er op leek dat de brand alleen maar erger werd, maar vijf uur na het uitbreken van de brand kon toch het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Volgens de brandweer moesten ongeveer 30 gasten geëvacueerd worden. Eerder werd uitgegaan van een vol hotel, rond de 100 personen.  Twee personen liepen een rookvergiftiging op.

Om de brand te bedwingen werden maar lieft 11 brandweerkorpsen met 140 brandweerlieden ingezet. De brand is ergens bij het dak ontstaan, maar de precieze oorzaak is nog onduidelijk. De Gerlos-Bundesstraße (B 165) moest door de brand in beide richtingen afgesloten worden, maar is nu weer afwisselend vrijgegeven.

Hotel Victoria

Hotel Victoria

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in