Nieuwsalert per mail ontvangen

Hotel in Hochgurgl krijgt eigen skilift richting piste

Een hotel aan de piste is wat eigenlijk alle wintersporters willen. Direct vanuit de skikelder de piste op om geen minuut skiplezier te missen is helemaal top. Maar wat als je hotel niet aan de piste ligt? Dat wordt lopen of met de shuttlebus. Het kan ook anders, bewijst Hotel Wurmkogel. 

Vanaf aanstaande november hoeven gasten van het hotel niet meer met de shuttlebus naar de piste, maar gaat er direct vanaf het hotel een lift naar de piste. Dit maakt het hotel nog aantrekkelijk voor de gasten, die binnen een paar minuten vanuit hun hotelkamer op de piste staan.

Wurmkogel Snow Cab

De nieuwe lift wordt een soort treintje die de Snow Cab wordt genoemd. De Snow Cab brengt per keer 12 wintersporters van het hotel richting het dalstation van de Hochgurglbahn. Daar kunnen ze hun dag echt beginnen op de latten.

Feiten Snow Cab
Aantal personen: 12
Maximum gewicht: 1050 kg
Horizontale lengte: 290 meter
Baanlengte: 303,40 meter
Hoogteverschil: 95 meter
Steilheid: 14,9 – 21 graden
Capaciteit per uur: 102 passagiers per richting
Duur per rit: 3,41 minuten
Duur heen en weer: 7,03 minuten

Bouwplan

Onlangs is begonnen met het kappen van bomen om de weg vrij te maken voor de nieuwe lift. De komende maanden worden vervolgens de lift en de stations neergezet. In november moeten gasten gebruik kunnen maken van de nieuwe lift. Wij zijn heel benieuwd. Het ontwerp ziet er strak uit.

Het hotel is overigens niet het eerste dat dit jaar aankondigt een eigen lift te bouwen. Onlangs was dit ook het geval in Zwitserland. Zij hadden overigens al een privé lift, die zij vervangen.

Nieuwe Tschuggen Express in Arosa wordt gebouwd

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in