Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

‘Holiday-Ninja-Pass’ maakt wintersport in Oostenrijk voor kinderen vanaf 12 jaar mogelijk

Oude Krimml-x-Press

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Goed nieuws: ook gezinnen met kinderen van 12 tot 15 jaar kunnen op wintersport naar Oostenrijk. Met de huidige 2-G-regel in Oostenrijk is alleen een wintersport voor gevaccineerden en (recent) genezen personen mogelijk. Door deze regel komen veel gezinnen met kinderen van bijna of net 12 jaar in de problemen, omdat die nog niet volledig gevaccineerd kunnen zijn. Veel families zien daardoor hun wintersport aankomend seizoen in het water vallen, maar daar is nu een oplossing voor. Met de ‘Holiday-Ninja-Pass’, die tot voor kort alleen voor Oostenrijkse schoolgaande kinderen beschikbaar was, kunnen nu ook Nederlandse kinderen genieten van een wintersport in Oostenrijk.

Nu vanaf vandaag bijna heel Oostenrijk weer geopend is en toeristen weer welkom zijn in hotels en andere horeca, komt dit nieuws voor veel gezinnen als geroepen. De ‘Holiday-Ninja-Pass’ is de oplossing voor kinderen van 12 tot 15 jaar, die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn, bijvoorbeeld omdat ze net 12 zijn geworden. Voor het aankomend seizoen geldt deze pas als vrijstelling voor kinderen en kan deze ingezet worden als 2-G-bewijs. Dat betekent dat kinderen, tegen het officiële 2-G-beleid van Oostenrijk in, kunnen testen voor toegang en daarmee binnenkort van een wintersport in Oostenrijk kunnen genieten.

Lees ook: dit zijn de regels in Oostenrijk na de lockdown

Op wintersport in Oostenrijk met de Holiday-Ninja-Pass

Het huidige 2-G-beleid in Oostenrijk gooide roet in het eten voor veel Nederlandse gezinnen. Deze maatregel stelt dat iedereen vanaf 12 jaar volledig gevaccineerd moet zijn of een herstelbewijs moet hebben om te kunnen overnachten of gebruik te kunnen maken van andere faciliteiten. Families bij wie één of meerdere kinderen net tussen wal en schip vielen, bijvoorbeeld omdat ze te kort voor de wintersport 12 worden en nog niet ingeënt kunnen zijn, zagen hun vakantie al aan hun neus voorbij gaan. Daar is met de Holiday-Ninja-Pass nu een oplossing voor gevonden. Kinderen tussen de 12 en 15 jaar die (nog) geen 2-G-bewijs hebben, kunnen vanaf nu gebruik maken van de pas. De Ninja-Pass was tot voorheen alleen nog beschikbaar voor schoolgaande kinderen in Oostenrijk. Vanaf nu is deze ook beschikbaar gesteld voor toeristen en kunnen families hiervan gebruik maken voor aankomend wintersportseizoen.

Hoe krijg je de Holiday-Ninja-Pas?

Hoewel voor volwassenen een negatieve test niet meer voldoet als coronabewijs, wordt daar voor kinderen tussen de 12 en de 15 jaar nu een uitzondering voor gemaakt. Om gebruik te kunnen maken van de Holiday-Ninja-Pass dienen kinderen in de eerste vijf dagen van hun vakantie drie testen te doen, waarvan tenminste twee PCR-testen. Bij negatief testresultaat gelden deze als 2-G-bewijs en hoeft er op dag zes en zeven niet meer getest te worden. PCR-testen zijn 72 uur geldig, de antigeentest 48 uur. Via onderstaande button kun je de Holiday-Ninja-Pas downloaden. Let er wel op dat je naast deze pas, ook de officiële testbewijzen moet kunnen tonen.

Zijn de testen gratis?

Oostenrijk biedt veel mogelijkheden voor gratis antigeen- en PCR-testen, ook voor toeristen. Toch kan het in sommige regio’s voorkomen dat er alleen betaalde testen kunnen worden gedaan. Zowel gratis als betaalde testen worden geaccepteerd in de Holiday-Ninja-Pass. Er is geen recht op financiering.

Uitzondering op de PCR-test

De Holiday-Ninja-Pass is alleen geldig bij drie negatieve testen in de eerste vijf dagen van de vakantie, waarvan er twee PCR-testen gedaan moeten worden. Alleen in geval van onvoldoende testcapaciteit of in geval van een te laat testresultaat, volstaat een antigeentest. Dit moet je echter wel kunnen bewijzen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in