Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoeveelheid voorspelde sneeuwval stijgt maar door

HOLY SH*T! Wat maken wij nou mee hier in april?! Het seizoen voorbij? Nee! Nog lang niet. Er komt namelijk zoveel sneeuw aan dat we nog een maand door zouden kunnen. Een bizarre hoeveelheid sneeuw was al voorspeld, maar die hoeveelheid stijgt maar door!

Spraken we gisteren nog over 90 cm sneeuw in het Zillertal, vandaag is die voorspelde hoeveelheid opgelopen naar 130 cm sneeuw. En elders in de Alpen gaat nòg meer vallen. Dat geloof je toch niet?

Niet te springen

In vele skigebieden is het deze week echt de laatste week van het seizoen. En zo’n laatste week hoop je natuurlijk lekker in het zonnetje te zitten en ‘s ochtends nog te kunnen genieten van goede pistes. Deze week ziet er echter anders uit. De zon laat zich weinig zien in grote gedeeltes van de Alpen en de sneeuw komt met vrachtwagens uit de hemel. Wintersporters hoor je weinig klagen, maar de inwoners van de Alpendorpen staan niet te springen om zo veel sneeuw. Want, wat moet je met sneeuw als het skigebied toch dicht is? Je wilt toewerken naar de zomer, maar dat is dan niet mogelijk en je moet weer wachten tot de sneeuw weg is.

Zo. Veel. Sneeuw.

Er staat dus veel sneeuwval op de planning. Maar wat is veel? Laten we maar eens kijken. We beginnen eens in het Zillertal, waar de vorstgrens deze week zelfs tot 500 meter daalt op dinsdag. Het lijkt wel winter. Dit zijn de Bergfex voorspellingen van Mayrhofen op 2.500 meter hoogte. Opgeteld: 129cm. Ik weet wel waar ik zou willen zijn op vrijdag! En daarvoor ook trouwens.

Maar even verderop in de Alpen gaat ook bijzonder veel vallen, niet alleen in Oostenrijk. In Zwitserse skigebieden vinden wintersporters hun auto ook maar met moeite terug. Hieronder de voorspellingen van Titlis – Engelberg.

Wat genieten zeg. Voor een overzicht van de voorspelde sneeuwval t/m vrijdagochtend kijk je hieronder.

Wij vertrekken vannacht weer richting de Alpen, dus de foto’s van de sneeuwval zie je wel voorbij komen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in