Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoe verzorg je jouw huid op wintersport?

Wintersportredacteur

Op wintersport heeft je huid het zwaar te verduren. De kou, de wind en de zon zorgen ervoor dat je huid rood kleurt en uitdroogt. Een goede verzorging van je huid, juist bovenop de berg, tijdens het wintersporten is enorm belangrijk! Natuurlijk dien je overdag jezelf goed in te smeren met zonnebrand crème minimaal factor 30, het liefst om de 2 uur. Ook als het niet echt zonnig is verbrand je snel in de sneeuw. De sneeuw weerkaatst het licht waardoor je huid twee keer zoveel zonlicht opvangt.

Klaar voor de openhaard of de après-ski?

Als je klaar bent met wintersporten duik je direct de après-ski tent in? Neem dan een flesje met arganolie mee in je ski jas. Arganolie.  Je kunt het op je gezicht smeren, in je haar doen, op je handen en nagelriemen en de rest van je lichaam. Arganolie bevat heel veel vitamine E, fenolen en fenolzuur, caroteen en squaleen.  Het hydrateert, voorkomt ontstekingen en is daarnaast één van de krachtigste anti-oxidanten die huidbeschadiging en huidveroudering tegen gaat. Arganolie trekt snel in en blijft niet vettig, het laat de huid er stralend en jong uitzien.

Als je klaar bent met après-skiën verlang je vast naar een douche! Smeer je na het douchen opnieuw in met de arganolie en je zult zien dat je huid er ’s morgen fris en uitgerust uitziet. Klaar voor een nieuwe heerlijke dag wintersporten! Arganolie is 100% veilig en kun je iedere dag weer opnieuw gebruiken, niet alleen tijdens de wintersport maar ook in het dagelijks leven.

Hoe wordt arganolie gemaakt?

Arganolie, wat is het precies? Arganolie is een 100% natuurlijk beautyproduct. De arganolie is afkomstig van de arganboom, de oudste boom ter wereld. Deze arganboom komt alleen voor in het zuidwesten van Marokko. De noten van de arganboom lijken op pruimen maar dan zo groot als olijven. De noten worden niet uit de boom geplukt, maar van de grond geraapt. Nadat de argannoten gedroogd zijn worden ze gemalen en geperst.

Waar kun je arganolie kopen en waar dien je op te letten?

Arganolie kun je in veel verschillende varianten krijgen. Tegenwoordig wordt de olie ook vaak toegevoegd aan andere cosmetische producten zoals shampoo en badschuim. Wil je pure arganolie kopen voor op je huid tijdens en na het wintersporten? Let er dan op dat de arganolie 100% natuurlijk is. Een olie met het EcoCert-gecertificeerd is, is gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in