Nieuwsalert per mail ontvangen

Hochgurgl bouwt nieuw multifunctioneel centrum met nieuwe gondel

Aan de voet van de Timmelsjoch Hochalpenstraße op 2.175 meter zal in 2015 een nieuw multifunctioneel centrum gebouwd gaan worden. Het centrum zal  geplaatst worden op Mountain Top X-punt en fungeren als basisstation voor de nieuwe 10-persoon Kirchenbar gondellift, tolcentrum, restaurant en het hoogste Motormuseum van Europa. Met de komst van dit centrum is het Ötztal straks een nieuwe toeristentrekker rijker.

Het gebouw zal in totaal een oppervlakte hebben van 6.050 m² en zal een nieuwe toeristentrekker van het Ötztal worden. Het hele jaar passeren duizenden toeristen de Timmelsjoch Hochalpenstraße, wat de verbinding is tussen Noord en Zuid Tirol. “Als gebied willen we ons blijven ontwikkelen en dit centrum is hier een belangrijk voorbeeld van” aldus Alban Scheiber CEO van de liftmaatschappij in Hochgurgl. Het multifunctionele centrum zal in totaal tussen de 20 en 23 miljoen euro gaan kosten en zal in 2015 gebouwd gaan worden.

De nieuwe 10-persoonsgondel zal de hellingen van de Kirchenkar een nog betere naam gaan geven. Het restaurant zal de beschikking krijgen over een panoramisch terras en zal een uitzicht gaan bieden over de Kirchenkar pistes. Veel motorrijders passeren straks het station tijdens hun tocht langs de Timmelsjoch weg. Om die reden is de locatie van het museum ideaal en worden er dan ook veel bezoekers verwacht.

top Mountain X-Point

 

De opening van het project werd gedaan door motorfiets legende Giacomo Agostini die vijftien keer wereldkampioen motorrijden is geworden en hiermee de meest succesvolle bestuurder is aller tijden. Het restaurant en de nieuwe gondellift zullen in seizoen 2015-2016 geopend worden en in het najaar van 2016 zal het museum haar eerste bezoekers kunnen ontvangen.

Op zoek naar wintersport accommodaties in Oostenrijk? Kijk hier!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in